Actueel

Resultaat 61 - 70 (van 286)

 • Elfjes Wedstrijd Capelle Bekijk details

  14 augustus 2019

  Schrijf jij het winnende Elfje? Taalnetwerk Capelle aan den IJssel organiseert tijdens de Week van het Nederlands een Elfjes-gedichtenwedstrijd.

  Bekijk details van Elfjes Wedstrijd Capelle

 • Elfjes Wedstrijd Krimpen Bekijk details

  14 augustus 2019

  Schrijf jij het winnende elfje? Bibliotheek aan den IJssel organiseert tijdens de Week van de Taal een Elfjes-gedichtenwedstrijd.

  Bekijk details van Elfjes Wedstrijd Krimpen

 • Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit Bekijk details

  25 juli 2019

  Sinds de start van het landelijke e-bookplatform in 2014 hebben bibliotheekleden van Bibliotheek aan den IJssel meer dan 74.000 e-books geleend.

  Bekijk details van Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit

 • Beter begrijpen wat je leest Bekijk details

  17 juli 2019

  Je spreekt en leest Nederlands minimaal op A1-niveau? De bibliotheek heeft voor jou een leesclub waar je wekelijks gratis naar toe kunt.

  Bekijk details van Beter begrijpen wat je leest

 • ‘Zing Nederlands met me’ van start Bekijk details

  17 juli 2019

  Meezingsfestijn voor iedereen die van zingen houdt. Vanaf 12 september elke week.

  Bekijk details van ‘Zing Nederlands met me’ van start

 • Hou je van lezen? Bekijk details

  10 juli 2019

  Samenkomen met andere boekenliefhebbers en praten over het boek dat je op dat moment leest? In het najaar start weer een nieuwe leeskring!

  Bekijk details van Hou je van lezen?

 • Voorleeshalfuurtje voor 1,5 tot 2,5 jarigen Bekijk details

  23 mei 2019

  Boekstartcoach Anke van der Neut is in Krimpen aan den IJssel een aanspreekpunt voor ouders die vragen hebben over (voor)lezen aan/met hun jonge kind. Dat is welkom, want nog veel ouders denken dat het pas zinvol is om de boeken in te duiken als een kind pakweg één jaar oud is. Anke bezoekt regelmatig het CJG om ouders te informeren én zij houdt spreekuur in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel, waar zij advies en leestips aanreikt. Op de laatste twee dinsdagen van de maand verzorgt zij van 10:30...

  Bekijk details van Voorleeshalfuurtje voor 1,5 tot 2,5 jarigen

 • Kinderen lezen met andermans ogen Bekijk details

  14 mei 2019

  Samen met Kidsweek maakte de Leescoalitie elf boekenfilmpjes. In deze filmpjes vertellen kinderen over een bijzonder boek dat hen met andermans ogen naar de wereld heeft laten kijken. Bijvoorbeeld door de ogen van een leeftijdsgenootje met een lichamelijke handicap, of door de ogen van een kind dat gevlucht is. De boeken uit de filmpjes zijn allemaal in 2018 verschenen en komen dus tevens in aanmerking voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

  Bekijk details van Kinderen lezen met andermans ogen

 • Bibliotheek Capelle Centrum opent om 13:00 uur Bekijk details

  13 mei 2019

  In verband met een organisatieoverleg is Bibliotheek Capelle Centrum vanochtend gesloten en geopend vanaf 13:00 uur. Bij voorbaat dank voor je begrip en heel graag tot vanmiddag!

  Bekijk details van Bibliotheek Capelle Centrum opent om 13:00 uur

 • Kwispellezen in Kinderlab Schollevaar Bekijk details

  8 mei 2019

  Vanaf vandaag lezen vijf kinderen uit groep 4, van de Catamaran en de Sjalomschool in Capelle aan den IJssel, elke woensdag voor aan hulphond Jopie. Ze doen dat acht weken lang in het kader van 'kwispellezen', een initiatief dat bedoeld is als steuntje in de rug voor kinderen die lezen lastig vinden en niet zo leuk. Uit onderzoek en ervaring met kwispellezen elders blijkt dat het goed werkt en dat het leesniveau verbetert.

  Bekijk details van Kwispellezen in Kinderlab Schollevaar