Actueel

Resultaat 91 - 100 (van 285)

 • Joris' kerstboom in Bibliotheek Capelle Centrum Bekijk details

  10 december 2018

  Wie is er echt héél bijzonder voor jou? Wil je sorry zeggen of iemand bedanken? Iemand ten huwelijk vragen? Zet jouw dierbare in het licht deze feestdagen en hang zijn of haar naam, foto of een mooie wens voor deze persoon in de Joris' kerstboom bij Bibliotheek aan den IJssel!

  Bekijk details van Joris' kerstboom in Bibliotheek Capelle Centrum

 • Bouw een borstelbot in de bieb Bekijk details

  27 november 2018

  Programmeren is leuk en iedereen kan het! Geloof je het niet óf ben je nu al enthousiast? Meld je dan aan en zorg dat je er ook bent. We gaan namelijk een borstelbot bouwen: van een afwasborstel een robotje bouwen. Hoe gaaf is dat! Deze winter leer jij programmeren in de bieb. Gratis! Meld je wel aan, alleen dán ben je zeker van een plekje. Er kunnen namelijk maximaal 15 kinderen meedoen per keer.

  Bekijk details van Bouw een borstelbot in de bieb

 • Bijbaantje? Bekijk details

  19 november 2018

  Ben jij scholier en zoek je een bijbaan? Kom werken bij de bibliotheek!

  Bekijk details van Bijbaantje?

 • Bordspellendag in de bibliotheek Bekijk details

  15 november 2018

  Zaterdag 8 december 2018 is het Spellendag bij Bibliotheek Capelle Centrum, voor iedereen van 8 tot 100 jaar oud! Deelname is gratis en er zijn allerhande spellen te spelen, ook kun je komen schaken en is er een heuse break-in box aanwezig! Krijg jij 'm open?

  Bekijk details van Bordspellendag in de bibliotheek

 • Workshop Sinterklaasgedichten schrijven Bekijk details

  15 november 2018

  Heeft Sinterklaas je gevraagd om dit jaar een sinterklaasgedicht te schrijven voor iemand die je goed kent? Geen nood, dat komt vaker voor. En ze hebben er alle vertrouwen in dat zoiets bij jou in goede handen is, want Bibliotheek aan den IJssel organiseert op 1 december een workshop ‘Sinterklaas gedichten schrijven’ door Carla Scheepe-Belksma. Zo laat jij diegene waarvan de naam op jouw lootje staat niet in de steek.

  Bekijk details van Workshop Sinterklaasgedichten schrijven

 • Sinterklaas in de bibliotheek Bekijk details

  13 november 2018

  Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas met zijn pakjesboot en pieten weer in Nederland aan, om alle kinderen spoedig weer te verblijden met gezelligheid en cadeautjes. De bibliotheek, die bezoekt de goede Sint ook. Aanstaande zaterdag 17 november tussen 13:00 en 14:15 uur is hij te gast in Bibliotheek Capelle Centrum.

  Bekijk details van Sinterklaas in de bibliotheek

 • Lachen, in gesprek én eten met Abdelkader en Saida Benali Bekijk details

  13 november 2018

  Vanmorgen kwamen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida Nadi-Benali vertellen en koken in Bibliotheek Capelle Centrum. De activiteit werd georganiseerd in het kader van Nederland Leest en het enthousiasme was enorm. Geïnteresseerden luisterden, lachten én smulden van de vers bereidde couscous.

  Bekijk details van Lachen, in gesprek én eten met Abdelkader en Saida Benali

 • CJG en bibliotheek samen sterk voor taalvaardigheid Bekijk details

  1 november 2018

  Vanaf vandaag heeft Krimpen aan den IJssel een BoekStartcoach. Anke van der Neut is specialist 0-6-jarigen en leesconsulent bij onze bibliotheek én vanuit die rol reeds jaren een vertrouwd gezicht in Krimpen aan den IJssel. Enthousiast is zij, dat zij nu ook als gecertificeerd BoekStartcoach ouders mag gaan bijstaan: “Het is zo mooi om te zien dat ouders soms maar een tip of kort gesprekje nodig hebben om vol inspiratie met hun baby naar huis te gaan, met meer kennis over wat er allemaal al mogelijk...

  Bekijk details van CJG en bibliotheek samen sterk voor taalvaardigheid

 • Bibliotheek start beginnende lezers leesclub Bekijk details

  24 oktober 2018

  Woensdag 31 oktober 2018 start de Leesclub, een gratis wekelijkse bijeenkomst voor maximaal tien volwassenen die beter willen begrijpen wat zij lezen en zo ook graag met meer plezíer zouden willen lezen. Het startniveau is A1. De bijeenkomsten duren van 10:00 uur tot 11:30 uur.

  Bekijk details van Bibliotheek start beginnende lezers leesclub

 • ‘Taaltoppers’ op de radio Bekijk details

  23 oktober 2018

  Woensdagmiddag om 14:00 uur was het zover, de Taaltoppers interviewden wethouder Ans Hartnagel: live, op de radio! En wat deden ze het goed. Ze ondervroegen de wethouder kundig en informeerden bijvoorbeeld naar wat zij wil bereiken en wat de wethouder voor kinderen doet.

  Bekijk details van ‘Taaltoppers’ op de radio