Actueel

Resultaat 71 - 80 (van 286)

 • Boekenruilbeurs Krimpen tijdens Zin in Groen Verwonderdag Bekijk details

  23 april 2019

  Op zaterdag 18 mei kun je in de Tuyter en op buitenlocaties in Krimpen aan den IJssel terecht voor workshops, lezingen, proeverijen, muziek en theater rondom duurzaamheid. Want een duurzame leefstijl begint bij je verwonderen! Bibliotheek aan den IJssel doet ook mee, met een boekenruilbeurs waar je jouw oude boek(en) omruilt voor nieuwe. Duurzaam, dat doe je samen, toch! Bekijk het programma en laat je inspireren op 18 mei a.s.

  Bekijk details van Boekenruilbeurs Krimpen tijdens Zin in Groen Verwonderdag

 • Brownies & DownieS Capelle verkozen tot leukste restaurant Bekijk details

  23 april 2019

  'Onze' Brownies & DownieS Capelle aan den IJssel is onlangs verkozen tot leukste restaurant, van de gemeente maar ook van Zuid-Holland! Wat zijn ze terecht trots en wat zijn wij trots op hen. De bibliotheek is nog gezelliger – en ruikt heerlijk! – sinds hun komst. Van harte gefeliciteerd Jolanda Opschoor en team!

  Bekijk details van Brownies & DownieS Capelle verkozen tot leukste restaurant

 • Lisette Helder en Marnix van Willigen winnen tweede Comeniuslezing Bekijk details

  16 april 2019

  Gisteren vond de tweede Comeniuslezing plaats in Bibliotheek Capelle Centrum. Deze lezing wordt jaarlijks georganiseerd door de bibliotheek en het Comeniuscollege. Er werden pitches gehouden over uiteenlopende onderwerpen. De leerlingen van het Comeniuscollege waren geselecteerd, omdat ze tijdens het presenteren van hun profielwerkstuk, eerder dit jaar, uitblonken.

  Bekijk details van Lisette Helder en Marnix van Willigen winnen tweede Comeniuslezing

 • Klantenpanel onderzoek: maatschappelijke waarde Bekijk details

  16 april 2019

  Van 14 november t/m 26 november 2018 is er onderzoek gedaan naar de persoonlijke en maatschappelijke waarde van de bibliotheek. Aan ons Biebpanel is de vraag gesteld wat zij zelf aan de bibliotheek hebben? En wat zien ze als de belangrijkste waarde voor de samenleving? In 2015 werd het onderzoek ook uitgevoerd.

  Bekijk details van Klantenpanel onderzoek: maatschappelijke waarde

 • Burgemeester bezoekt Gouden Uurtje Bekijk details

  1 april 2019

  Vrijdagavond bezocht burgemeester Martijn Vroom het Gouden Uurtje in Krimpen aan den IJssel, een tweewekelijks uur met een gouden randje waarin er op een Pameijer-locatie wordt voorgelezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit keer werd het met recht een uur met een gouden randje. Met koffie, cake, vrolijkheid, een prachtig lenteverhaal over vriendschap, een tas vol zonnebrillen én… bezoek van de burgemeester.

  Bekijk details van Burgemeester bezoekt Gouden Uurtje

 • Win kaartjes voor Woezel en Pip in het Isala Bekijk details

  21 maart 2019

  Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen, en met de gratis BoekStart app wordt dat nog makkelijker - en leuker! Extra leuk is, dat je jouw voorleesmoment ermee kunt vastleggen én daarmee nu kans maakt op twee gratis kaartjes voor de Woezel en Pip voorstelling op zondag 14 april in het Isala Theater.

  Bekijk details van Win kaartjes voor Woezel en Pip in het Isala

 • 25% korting met je Rotterdampas Bekijk details

  21 maart 2019

  Wil je lid worden van de bibliotheek en heb je een Rotterdampas dan kun profiteren van 25% korting op het standaardabonnement. Heb je al een standaard abonnement? Kom dan 6 weken voorafgaand aan de nieuwe abonnementsperiode naar de bibliotheek. Dan geldt de korting met ingang van je nieuwe abonnementsjaar.

  Bekijk details van 25% korting met je Rotterdampas

 • Rumoer in de bieb! Bekijk details

  20 maart 2019

  Van maandag 11 tot en met donderdag 14 maart kregen leerlingen van het Comenius College, het IJsselcollege en Accent Capelle weer de gelegenheid om kennis te maken met het culturele aanbod van Capelle aan den IJssel, tijdens Cultuurshock. Ook in de bibliotheek!

  Bekijk details van Rumoer in de bieb!

 • Voor wie houdt van schrijven! Bekijk details

  13 maart 2019

  Vrijdag 29 maart a.s. is er weer Schrijfcafé in Bibliotheek Capelle Centrum, van 10:15 tot 12:15 uur. Ben jij er ook bij? Meld je gauw aan en laat je inspireren, informeren en kom lekker met elkaar schrijven. Het mooiste wat er is, toch!

  Bekijk details van Voor wie houdt van schrijven!

 • Nederlandse Kinderjury Bekijk details

  13 maart 2019

  Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

  Bekijk details van Nederlandse Kinderjury