Actueel

Resultaat 71 - 80 (van 273)

 • Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

  7 februari 2019

  Volgende week woensdag, 13 februari 2019, vindt van 15:00 tot 17:00 uur – alweer voor de 26e keer! – de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Onze regionale topvoorlezers zullen van zich laten horen in de theaterzaal in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. 8 kandidaten zijn reeds schoolkampioen geworden en zij strijden om de volgende stap: naar de provinciale finale in Rotterdam!

  Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

 • De Week van de Leesclub

  29 januari 2019

  Wist je dat... het de Week van de Leesclub is? Doel van deze campagne is het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. En vanmorgen om 10:15 uur organiseren we in Bibliotheek Capelle Centrum daarom samen met Stichting Senia een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesclub Nederlandse en vertaalde literatuur. Aanmelden hoeft niet, kom gerust langs!

  Bekijk details van De Week van de Leesclub

 • Nationale Voorleesdagen 2019

  17 januari 2019

  Van 23 januari t/m 2 februari 2019 is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen, in het leven geroepen om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Kinderen worden (altijd!) gratis lid van de bieb, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen ze dit jaar ook nog een 'Een huis voor Harry' vingerpopje cadeau. Hoe leuk is dat!

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2019

 • Voorstelling Maaike Kaptein

  9 januari 2019

  Op 24 en 31 januari 2019 is poppenspeelster Maaike Kaptein weer te gast in de bibliotheek, dit keer in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Zij verzorgt een leuke, gratis voorstelling voor de allerkleinsten: 'Er kan nog meer bij', gebaseerd op het boek van Dieter en Ingrid Schubert.

  Bekijk details van Voorstelling Maaike Kaptein

 • Krimpense voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar

  13 december 2018

  Op 7 december jl. – Nationale Vrijwilligersdag – is Esther Littel uit Krimpen aan den IJssel voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar. Zij verdient de VoorleesExpress Heldspeld omdat zij zich al sinds de start van dit initiatief actief inzet binnen vele gezinnen.

  Bekijk details van Krimpense voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar

 • Boekenruilbeurs in Krimpen

  13 december 2018

  Op dinsdag 29 januari, wanneer er ook markt is in het hart van Krimpen, zal er wederom een gezellige boekenruilbeurs plaatsvinden. Neem een boek dat jij niet meer leest mee en ruil het om voor een boek dat je dolgraag wilt lezen!

  Bekijk details van Boekenruilbeurs in Krimpen

 • Start nieuwe leesclub literatuur in Capelle aan den IJssel

  11 december 2018

  Bibliotheek aan den IJssel en Stichting Senia organiseren op dinsdag 29 januari 2019 om 10:15 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesclub Nederlandse en vertaalde literatuur. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Capelle Centrum. De toegang is gratis en vrijblijvend.

  Bekijk details van Start nieuwe leesclub literatuur in Capelle aan den IJssel

 • Joris' kerstboom in Bibliotheek Capelle Centrum

  10 december 2018

  Wie is er echt héél bijzonder voor jou? Wil je sorry zeggen of iemand bedanken? Iemand ten huwelijk vragen? Zet jouw dierbare in het licht deze feestdagen en hang zijn of haar naam, foto of een mooie wens voor deze persoon in de Joris' kerstboom bij Bibliotheek aan den IJssel!

  Bekijk details van Joris' kerstboom in Bibliotheek Capelle Centrum

 • Bouw een borstelbot in de bieb

  27 november 2018

  Programmeren is leuk en iedereen kan het! Geloof je het niet óf ben je nu al enthousiast? Meld je dan aan en zorg dat je er ook bent. We gaan namelijk een borstelbot bouwen: van een afwasborstel een robotje bouwen. Hoe gaaf is dat! Deze winter leer jij programmeren in de bieb. Gratis! Meld je wel aan, alleen dán ben je zeker van een plekje. Er kunnen namelijk maximaal 15 kinderen meedoen per keer.

  Bekijk details van Bouw een borstelbot in de bieb

 • Bijbaantje?

  19 november 2018

  Ben jij scholier en zoek je een bijbaan? Kom werken bij de bibliotheek!

  Bekijk details van Bijbaantje?