• Coronamaatregelen Bekijk details

15 januari 2022

Dit zijn de maatregelen tot 25 januari 2022. De belangrijkste wijziging is dat je nu ook een mondkapje moet dragen als je gaat zitten.

Bekijk details van Coronamaatregelen

• Digitale tijdschriften in 2022 Bekijk details

29 november 2021

Het aanbod digitale tijdschriften wordt voortgezet. Ook in 2022 kunnen bibliotheekleden digitale tijdschriften lenen en lezen.

Bekijk details van Digitale tijdschriften in 2022

• Winnaar Spannende Schrijfwedstrijd Jeugd Bekijk details

17 november 2021

Tijdens de Schrijversdag 2021 werd de winnaar van de schrijfwedstrijd voor de jeugd (11 - 18 jaar) bekendgemaakt. De opdracht was om een spannend verhaal te schrijven van maximaal 500 woorden. De winnares is de 11 jarige Evy Rieff. Met haar verhaal Sneller heeft zij het bloed van de juryleden doen stollen. Zij heeft de prijzen (een bol.com bon van € 50 en een schrijfadvies van schrijfster Saskia Oudshoorn) in ontvangst mogen nemen van stadsperformer Jarred Sewsingh. Lees haar verhaal en het juryrapport...

Bekijk details van Winnaar Spannende Schrijfwedstrijd Jeugd

• Samen voor lezen Bekijk details

5 november 2021

De leesvaardigheid van Nederlandse kinderen holt achteruit. Een kwart van de 15-jarigen leest zo slecht dat zij het risico lopen laaggeletterd de school te verlaten.

Bekijk details van Samen voor lezen

• Tarieven 2022 ongewijzigd Bekijk details

26 oktober 2021

Bij aanvang van een nieuw jaar verandert er genoeg, daarom blijven de tarieven van Bibliotheek aan den IJssel in 2022 gewoon gelijk.

Bekijk details van Tarieven 2022 ongewijzigd

• Uitzwaaifeestje directeur bibliotheek Bekijk details

6 oktober 2021

Na 44 jaar werken in de openbare bibliotheek heeft directeur-bestuurder Conny Reijngoudt met een fantastisch uitzwaaifeest afgelopen week afscheid genomen van Bibliotheek aan den IJssel.

Bekijk details van Uitzwaaifeestje directeur bibliotheek

• Schrijfwedstrijd aan den IJssel Bekijk details

14 augustus 2021

Ben jij een woordkunstenaar, heb je een spannend verhaal te vertellen? Of zoek je gewoon graag de spanning op? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van de Bibliotheek aan den IJssel!

Bekijk details van Schrijfwedstrijd aan den IJssel

• Wij hebben jou nodig! Bekijk details

1 juli 2021

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek?

Bekijk details van Wij hebben jou nodig!

• Kinderboekenambassadeur junior! Bekijk details

27 juni 2021

Hiep Hiep Hoera! De bibliotheek heeft een Kinderboekenambassadeur junior! Hoe leuk is dat! Ze heet Sophie en ze zit in groep 6 van de Rudolf Steinerschool in Krimpen aan den IJssel.

Bekijk details van Kinderboekenambassadeur junior!

• Vragen over de coronaprik afspraak? Bekijk details

22 juni 2021

Heb je een brief ontvangen over de prik tegen corona?

Bekijk details van Vragen over de coronaprik afspraak?