Actueel

Resultaat 11 - 20 (van 312)

 • Digi-Taalhuis en Budgetmaatjes samen sterk voor een zelfredzaam Capelle aan den IJssel Bekijk details

  23 december 2022

  Aandacht voor financiën en de rol die laaggeletterdheid daarin speelt.

 • Kersverse Kinderboekenambassadeur junior Bekijk details

  28 november 2022

  Onlangs is er een nieuwe Kinderboekenambassadeur junior verkozen: Menno (11) uit Capelle aan den IJssel. Met zijn ‘boekpromotie’ over het boek 'Rekenen voor het leven' werd hij, in bijzijn van nationale Kinderboekenambassadeur en illustrator Martijn van der Linden verkozen tot opvolger van Sophie uit Krimpen aan den IJssel. Kinderen aan het lezen krijgen, dat is zijn missie! Het maakt hem blij om anderen te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Plannen daartoe heeft Menno volop.

 • Informatie over energie in eenvoudige taal Bekijk details

  21 november 2022

  Gas en stroom zijn steeds duurder geworden en het is belangrijker dan ooit dat je de regelingen kent en weet wat er gebeurt en ook, wat er mogelijk is. Daarom heeft Stichting Lezen & Schrijven een pagina 'Informatie over energie in eenvoudige taal' gemaakt. Op die pagina vind je tevens informatie over de energietoeslag in eenvoudige taal en over de 190 euro die men in november en december ontvangt.

 • De Bibliotheek, een warme plek waar iedereen welkom is! Bekijk details

  17 november 2022

  De twee hoofdlocaties van de Bibliotheek aan den IJssel sluiten zich aan bij de campagne 'Warme kamers’ van het Leger des Heils. Met het initiatief wordt aandacht gevraagd voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

 • Dwars & Co show Bekijk details

  20 oktober 2022

  In samenwerking met onze bibliotheek bezocht de jonge kinderboekenschrijver Rico Hop, auteur van Dwars & Co en bekroond is met de Hotze de Roos prijs al voor de zomervakantie de groepen 4 t/m 7 van de Capelse basisscholen.

 • Abonnementsprijzen 2023 Bekijk details

  18 oktober 2022

  Ook komend jaar stijgen de abonnementsprijzen iets, zoals gebruikelijk is.

 • Taalwandeling met vluchtelingen van de MS Allemannia Bekijk details

  14 oktober 2022

  Afgelopen woensdag vond er een speciale ‘Taalwandeling met bingokaart’ plaats, een product van Bibliotheek aan den IJssel om mensen die Nederlands leren, op toegankelijke en interactieve wijze woorden te leren die je direct kunt gebruiken in het dagelijks leven. In samenwerking met het taalnetwerk Krimpen: KrimpenWijzer, Taalcoaching, de gemeente en inloophuis Crimpen-Inn, werd er gewandeld met vluchtelingen van de MS Allemannia in Krimpen aan den IJssel.

 • Training Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid Bekijk details

  18 september 2022

  Afgelopen week heeft de trainerspool Digi-Taalhuis Capelle aan den IJssel de train-de-trainer 'Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid' gevolgd. De training werd verzorgd door Anja Bijl van Stichting Lezen en Schrijven. Dit najaar verzorgen wij, in navolging daarvan, de training 'Herkennen laaggeletterdheid' drie maal voor maatschappelijke organisaties in Capelle aan den IJssel. Een belangrijke stap op weg naar een maatschappij waarin iedereen nog meer kan meedoen!

 • Veelbelovende eerste editie Geld & Taal Bekijk details

  11 september 2022

  Gisteren, zaterdag 10 september, vond de eerste editie ‘Geld & Taal, beweegt ons allemaal’ plaats in bibliotheek Capelle Centrum, een initiatief van het Digi-Taalhuis en partners, die de krachten bundelden om - midden in de Week van Lezen en Schrijven - een andere doelgroep dan de reguliere bibliotheekbezoeker in de bibliotheek te ontvangen. Het werd een geslaagde middag rondom geld en geletterdheid, met zanger Perry Zuidam, workshops, gezonde hapjes en mooie prijzen.

 • Taalwandelingen met bingokaarten Bekijk details

  29 augustus 2022

  Vanaf zaterdag 10 september kun je met behulp van bingokaarten een leuke en leerzame taalwandeling gaan maken. Je kunt bijvoorbeeld met een vrijwilliger alleen of in een groepje gaan wandelen. Met de bingokaart leer je woorden die handig zijn in het dagelijks leven.

Paginanavigatie