Actueel

Resultaat 81 - 90 (van 303)

 • Beter begrijpen wat je leest Bekijk details

  17 juli 2019

  Je spreekt en leest Nederlands minimaal op A1-niveau? De bibliotheek heeft voor jou een leesclub waar je wekelijks gratis naar toe kunt.

 • ‘Zing Nederlands met me’ van start Bekijk details

  17 juli 2019

  Meezingsfestijn voor iedereen die van zingen houdt. Vanaf 12 september elke week.

 • Hou je van lezen? Bekijk details

  10 juli 2019

  Samenkomen met andere boekenliefhebbers en praten over het boek dat je op dat moment leest? In het najaar start weer een nieuwe leeskring!

 • Voorleeshalfuurtje voor 1,5 tot 2,5 jarigen Bekijk details

  23 mei 2019

  Boekstartcoach Anke van der Neut is in Krimpen aan den IJssel een aanspreekpunt voor ouders die vragen hebben over (voor)lezen aan/met hun jonge kind. Dat is welkom, want nog veel ouders denken dat het pas zinvol is om de boeken in te duiken als een kind pakweg één jaar oud is. Anke bezoekt regelmatig het CJG om ouders te informeren én zij houdt spreekuur in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel, waar zij advies en leestips aanreikt. Op de laatste twee dinsdagen van de maand verzorgt zij van 10:30...

 • Kinderen lezen met andermans ogen Bekijk details

  14 mei 2019

  Samen met Kidsweek maakte de Leescoalitie elf boekenfilmpjes. In deze filmpjes vertellen kinderen over een bijzonder boek dat hen met andermans ogen naar de wereld heeft laten kijken. Bijvoorbeeld door de ogen van een leeftijdsgenootje met een lichamelijke handicap, of door de ogen van een kind dat gevlucht is. De boeken uit de filmpjes zijn allemaal in 2018 verschenen en komen dus tevens in aanmerking voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

 • Bibliotheek Capelle Centrum opent om 13:00 uur Bekijk details

  13 mei 2019

  In verband met een organisatieoverleg is Bibliotheek Capelle Centrum vanochtend gesloten en geopend vanaf 13:00 uur. Bij voorbaat dank voor je begrip en heel graag tot vanmiddag!

 • Kwispellezen in Kinderlab Schollevaar Bekijk details

  8 mei 2019

  Vanaf vandaag lezen vijf kinderen uit groep 4, van de Catamaran en de Sjalomschool in Capelle aan den IJssel, elke woensdag voor aan hulphond Jopie. Ze doen dat acht weken lang in het kader van 'kwispellezen', een initiatief dat bedoeld is als steuntje in de rug voor kinderen die lezen lastig vinden en niet zo leuk. Uit onderzoek en ervaring met kwispellezen elders blijkt dat het goed werkt en dat het leesniveau verbetert.

 • Boekenruilbeurs Krimpen tijdens Zin in Groen Verwonderdag Bekijk details

  23 april 2019

  Op zaterdag 18 mei kun je in de Tuyter en op buitenlocaties in Krimpen aan den IJssel terecht voor workshops, lezingen, proeverijen, muziek en theater rondom duurzaamheid. Want een duurzame leefstijl begint bij je verwonderen! Bibliotheek aan den IJssel doet ook mee, met een boekenruilbeurs waar je jouw oude boek(en) omruilt voor nieuwe. Duurzaam, dat doe je samen, toch! Bekijk het programma en laat je inspireren op 18 mei a.s.

 • Brownies & DownieS Capelle verkozen tot leukste restaurant Bekijk details

  23 april 2019

  'Onze' Brownies & DownieS Capelle aan den IJssel is onlangs verkozen tot leukste restaurant, van de gemeente maar ook van Zuid-Holland! Wat zijn ze terecht trots en wat zijn wij trots op hen. De bibliotheek is nog gezelliger – en ruikt heerlijk! – sinds hun komst. Van harte gefeliciteerd Jolanda Opschoor en team!

 • Lisette Helder en Marnix van Willigen winnen tweede Comeniuslezing Bekijk details

  16 april 2019

  Gisteren vond de tweede Comeniuslezing plaats in Bibliotheek Capelle Centrum. Deze lezing wordt jaarlijks georganiseerd door de bibliotheek en het Comeniuscollege. Er werden pitches gehouden over uiteenlopende onderwerpen. De leerlingen van het Comeniuscollege waren geselecteerd, omdat ze tijdens het presenteren van hun profielwerkstuk, eerder dit jaar, uitblonken.

Paginanavigatie