Actueel

Resultaat 111 - 120 (van 293)

 • Koken & verhalen met Abdelkader en zijn vrouw Saïda Benali Bekijk details

  16 oktober 2018

  Dinsdag 13 november a.s. komen Abdelkader en zijn vrouw Saïda Nadi-Benali koken in de bibliotheek aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. Ze zijn te gast van 11:00 tot 13:00 uur en de ochtend staat in het teken van verhalen en natuurlijk van lekker koken en samen eten! Meld je snel aan, want vol is vol.

 • Bouw met minecraft je eigen kasteel Bekijk details

  11 oktober 2018

  Ben jij wel eens met Minecraft aan de slag geweest? Dan is deze workshop zeker iets van jou. Kom je eigen middeleeuwse kasteel bouwen in de bibliotheek in Krimpen!

 • Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen Bekijk details

  4 oktober 2018

  Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Dit webinar nodigt je uit om zelf stappen te maken zodat veranderen aangenaam wordt. Veranderen is een vaardigheid die je kunt trainen. En doorzetten loont!

 • Nationale Voorleeslunch 2018 Bekijk details

  4 oktober 2018

  Vrijdag 5 oktober a.s. vindt de Nationale Voorleeslunch weer plaats. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls en zij zal dit voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum, tijdens de besloten lunch die Bibliotheek aan den IJssel aanstaande vrijdag organiseert. Tijdens de lunch is de bibliotheek natuurlijk gewoon open, maar de gelegenheid zelf is uitsluitend voor genodigden.

 • Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis Bekijk details

  26 september 2018

  Zondag 7 oktober om 14:00 uur vindt de prachtige familievoorstelling (4+) Toby's Alfabed van Theater de Winter plaats in het Van Cappellenhuis. Letters leren gaat spelenderwijs met het verhaal van Toby's Alfabed.

 • Geslaagd Open Huis Bekijk details

  25 september 2018

  Afgelopen zaterdag 22 september vond Open Huis Stadsplein 39 plaats. Dat werd een groot feest, met workshops, activiteiten, lekkernijen en muziek. Meer dan 1300 mensen bezochten het Open Huis tussen 11:00 en 15:00 uur. Jong en oud! Zichtbaar genoten zij van illustreren, greenscreenen, interviews, zingen en nog veel meer. Uiteraard was directeur-bestuurder Conny Reijngoudt aanwezig, de burgemeester – én kinderburgemeester! – kwam op bezoek, Radio Capelle maakte live radio tijdens het Open Huis en...

 • Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek Bekijk details

  25 september 2018

  In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week van de Duurzaamheid. Een initiatief vanuit de gemeente, maar in samenwerking met allerlei partners. Een week lang, vanaf de Nationale Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober t/m woensdag 17 oktober, worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. De bibliotheek doet mee. Doen jullie ook mee?

 • Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk Bekijk details

  19 september 2018

  Op woensdag 3 oktober organiseert Bibliotheek aan den IJssel een heus Kinderboekenweekfeest, met gratis activiteiten en workshops voor kinderen. Je kunt je nog t/m 30 september a.s. inschrijven voor maximaal twee workshops.

 • Computercursus Bekijk details

  13 september 2018

  Het internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet.

 • Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Bekijk details

  4 september 2018

  De bibliotheek is de plek waar je boeken leent, of dvd’s, waar je misschien een krantje leest of de Kunstuitleen of het taalcafé bezoekt. Maar de bibliotheek is ook een stichting, een organisatie die bestaat – en voortbestaat – dankzij bevlogen mensen met hart en oog voor de rol die de bibliotheek speelt in onze samenleving. Twee van die gezichten zijn Pieter van Keulen en Richard de Rijk, de voormalig voorzitter én de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek aan den IJssel. Maar,...

Paginanavigatie