Digitale bronnen in de Bibliotheek

Iets opzoeken in een online woordenboek of encyclopedie? Bladeren door gedigitaliseerde edities van dag- en weekbladen? Eindeloos muziek luisteren? Kijken of er een uittreksel of recensie van een bepaald boek is? Of wil jij liever je kennis opfrissen en je vaardigheden vergroten? Kom naar de bibliotheek. Op de computers die hier staan, kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu bibliotheeklid bent, of niet.

Doorzoekbare bronnen

 • Consumentenbond naar De Consumentengids

  De Consumentengids geeft je eerlijke en betrouwbare informatie over producten en diensten, objectieve testinformatie en tips. 'Alleen in de bibliotheek te bekijken'.

  Bekijk details van Consumentenbond

 • Financieel Dagblad naar FD

  Artikelen uit Financieel Dagblad. Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen zijn in de Bibliotheek en thuis doorzoekbaar en te lezen.

  Bekijk details van Financieel Dagblad

Werken aan vaardigheden

 • Slimme nieuwslezer naar Slimme nieuwslezer

  De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren. Naast het actuele nieuws krijg je uitleg van moeilijke woorden....

  Bekijk details van Slimme nieuwslezer

 • Oefenen.nl naar Oefenen.nl

  Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

  Bekijk details van Oefenen.nl

 • Theorie-examen rijbewijs oefenen Bekijk details

  Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Oefenen dus. Heel veel oefenen. Via Theorie.nl bereid je je in de Bibliotheek heel goed voor!

  Bekijk details van Theorie-examen rijbewijs oefenen

Speciaal voor kinderen

 • Studie Winkler Prins naar Studie Winkler Prins

  Kinderen vanaf 10 jaar hebben heel veel aan de Studie Winkler Prins. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 9.500 artikelen. Een uitstekend hulpmiddel bij het maken van huiswerk, werkstukken...

  Bekijk details van Studie Winkler Prins

 • Junior Winkler Prins naar Junior Winkler Prins

  De Junior Winkler Prins is qua niveau en taalgebruik optimaal afgestemd op kinderen vanaf 6 jaar. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 1.500 artikelen. Handig voor een spreekbeurt of werkstuk....

  Bekijk details van Junior Winkler Prins

 • Jeugd Literom naar Jeugd Literom

  Recensies over jeugdliteratuur en schrijvers. Nederlandstalige en vertaalde jeugdliteratuur vanaf 1900 tot heden. Thuis beschikbaar met je bibliotheekpas.

  Bekijk details van Jeugd Literom

 • Bereslim naar Bereslim

  Kinderen kunnen digitale prentenboeken bekijken en beluisteren via Bereslim: korte filmpjes met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

  Bekijk details van Bereslim

 • Voorleeshoek naar De Voorleeshoek

  In de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek. Het gaat om boeken voor kinderen van...

  Bekijk details van Voorleeshoek

Zoek het op

 • Uittreksels zoeken naar Uittrekselbank

  Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank. Thuis beschikbaar met je bibliotheekpas.

  Bekijk details van Uittreksels zoeken

 • Recensies lezen naar LiteRom

  Recensies van boeken en interviews met schrijvers tref je aan in NBD Biblion LiteRom. Thuis beschikbaar met je bibliotheekpas.

  Bekijk details van Recensies lezen

 • Muziek luisteren naar Muziekweb

  Op zoek naar dat ene nummer? Benieuwd wat een muziekstijl allemaal te bieden heeft? Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. De catalogus biedt ruim 6 miljoen nummers die gratis te beluisteren...

  Bekijk details van Muziek luisteren

 • Publiekwijzer naar Publiekwijzer

  Met de OCLC Publiekwijzer zoek je in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

  Bekijk details van Publiekwijzer

 • Van Dale woordenboek naar Van Dale

  De digitale woordenboeken van Van Dale (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) zijn in de bibliotheek ter inzage beschikbaar. Nieuw toegevoegd in 2018 zijn NT2 en Junior Woordenboeken.

  Bekijk details van Van Dale woordenboek