Actueel

Resultaat 281 - 290 (van 306)

 • Herinneringskoffers Bekijk details

  3 maart 2016

  De Bibliotheek heeft oude koffers gevuld met herinneringen. Deze koffers zijn een hulpmiddel om met (dementerende) ouderen of afasiepatiënten herinneringen uit het verleden op te halen.

 • De Bibliotheek doet mee met NLdoet Bekijk details

  3 maart 2016

  Nog een week en dan is het zover: NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land. In 2015 waren ruim 300.000 Nederlanders actief bij ruim 7.600 klussen. Dit jaar is NLdoet op 11 en 12 maart.

 • Mijn favoriet voor jou! Bekijk details

  26 februari 2016

  Medewerkers Bibliotheek aan den IJssel over hun favoriete boek, film of tijdschrift.

 • Daantje Nelis lokale 'voorleeskampioen' Bekijk details

  16 februari 2016

  De Nationale Voorleeswedstrijd is weer gestart. Het is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Tien kandidaten van verschillende basisscholen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel streden om de titel lokale ‘voorleeskampioen’.

 • Boek vol passie voor een goed doel Bekijk details

  6 februari 2016

  Op zaterdag 13 februari organiseert Bibliotheek aan den IJssel in samenwerking met Capelse schrijvers een presentatie van de nieuwe verhalenbundel ‘Passie aan de IJssel’.

 • Voorjaarsvakantie Bekijk details

  1 februari 2016

  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn Kinderbibliotheek-Servicepunt Schollevaar en Kinderbibliotheek 's-Gravenland gesloten.

 • Liefdesslotjes in de Bibliotheek Bekijk details

  27 januari 2016

  Je kent ze vast bruggen die versierd zijn met ontelbare slotjes. De verhalen achter die slotjes gaan vaak over de liefde en wat is er toepasselijker dan een mooie liefdesslotjesactie die van start gaat op de dag der liefde?

 • Nieuw beleidsplan Bekijk details

  26 januari 2016

  'Visie en focus' dat is het motto van ons nieuwe beleidsplan 2016-2108.

 • Gerda Havertong opent het Taalpunt in de Bibliotheek Bekijk details

  26 januari 2016

  Actrice en zangeres Gerda Havertong hoorde als jong meisje dat haar oma niet kon lezen en schrijven. "Daar schrok ik van! Mijn oma was juist degene die mij prachtige verhalen vertelde en mij liedjes leerde". De oma van Gerda Havertong heeft nooit de kans gekregen om naar school te gaan. Laaggeletterdheid begint vaak al op jonge leeftijd tijd. Het is meestal pas later dat we er achter komen dat iemand niet goed kan lezen of schrijven.

 • Feestelijke opening Kinderbibliotheek Bekijk details

  19 januari 2016

  Op woensdag 3 februari is Kinderbibliotheek ’s-Gravenland feestelijk geopend.

Paginanavigatie