• Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld Bekijk details

18 november 2015

Transformatie op komst: van uitleenpunt tot ‘People’s Palace’ Waarnemend-directeur van Bibliotheek aan den IJssel, Conny Reijngoudt, volgt voormalig directeur Irmgard Reijntjes op. Haar eigentijdse, open en verbindende kwaliteiten zal zij, samen met haar jarenlange ervaring in het management van de Bibliotheek, inzetten voor een Bibliotheek met een duidelijke focus.

Bekijk details van Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld

• Vaders opgelet Bekijk details

18 november 2015

Van 16 t/m 22 november is het Vaderweek. Leen een boek en lees vanavond 15 minuten voor. Leesplezier voor vader én kind! Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm.

Bekijk details van Vaders opgelet

• Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek Bekijk details

29 oktober 2015

Donderdag 17 december is de laatste dag dat het Servicepunt geopend is. In de kerstvakantie wordt het punt ingericht als Kinderbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

• Vacature vrijwilligers Taalpunt Bekijk details

29 oktober 2015

In Bibliotheek Capelle Centrum is een Taalpunt gevestigd, een samenwerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Taalcoaching, ROC Zadkine, VluchtelingenWerk Maasdelta, VoorleesExpress aan den IJssel, de Lions en Buurtkracht. Het Taalpunt is een centrale plek waar mensen met een taalachterstand terechtkunnen voor advies over en hulp bij taalvragen.

Bekijk details van Vacature vrijwilligers Taalpunt

• Nieuwe tarieven 2016 Bekijk details

28 oktober 2015

In 2016 hanteert de Bibliotheek nieuwe tarieven. En ben je 17 jaar of jonger, dan word je gratis lid!

Bekijk details van Nieuwe tarieven 2016

• Kinderboekenweek Bekijk details

21 september 2015

Thema van de Kinderboekenweek is: natuur, wetenschap en techniek onder het motto: raar, maar waar!

Bekijk details van Kinderboekenweek

• Nieuwe bibliotheekpassen Bekijk details

14 september 2015

Om onze leden in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn gaat de Bibliotheek alle bibliotheekpassen vervangen.

Bekijk details van Nieuwe bibliotheekpassen

• De Bibliotheek krijgt een TaalPunt Bekijk details

9 september 2015

Maandag 7 september 2015 was de officiële aftrap van het TaalPunt, Tijdens de kick off hebben alle leden van het Taalnetwerk Capelle aan den IJssel de samenwerking met een handtekening bekrachtigd. Als eerste tekende de wethouder Eric Faassen namens de gemeente Capelle aan den IJssel.

Bekijk details van De Bibliotheek krijgt een TaalPunt

• Nijntje-viert-feest koffer Bekijk details

1 september 2015

De Bibliotheek viert het hele jaar de 60e verjaardag van nijntje. Van september tot en met juni 2016 is er speciaal voor alle (bijna) 3-jarige leden een nijntje-viert-feest koffertje samengesteld. Nijntje wacht met open armen in het koffertje op jou! Kom je het feestkoffertje lenen?

Bekijk details van Nijntje-viert-feest koffer

• Openbare bibliotheek heeft steeds meer jonge leden Bekijk details

18 augustus 2015

De afgelopen jaren zijn steeds meer jongeren lid geworden van de openbare bibliotheek. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een onderzoek naar 100 jaar bibliotheekwezen.

Bekijk details van Openbare bibliotheek heeft steeds meer jonge leden