Actueel

Resultaat 271 - 280 (van 293)

 • Daantje Nelis lokale 'voorleeskampioen' Bekijk details

  16 februari 2016

  De Nationale Voorleeswedstrijd is weer gestart. Het is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Tien kandidaten van verschillende basisscholen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel streden om de titel lokale ‘voorleeskampioen’.

 • Boek vol passie voor een goed doel Bekijk details

  6 februari 2016

  Op zaterdag 13 februari organiseert Bibliotheek aan den IJssel in samenwerking met Capelse schrijvers een presentatie van de nieuwe verhalenbundel ‘Passie aan de IJssel’.

 • Voorjaarsvakantie Bekijk details

  1 februari 2016

  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn Kinderbibliotheek-Servicepunt Schollevaar en Kinderbibliotheek 's-Gravenland gesloten.

 • Liefdesslotjes in de Bibliotheek Bekijk details

  27 januari 2016

  Je kent ze vast bruggen die versierd zijn met ontelbare slotjes. De verhalen achter die slotjes gaan vaak over de liefde en wat is er toepasselijker dan een mooie liefdesslotjesactie die van start gaat op de dag der liefde?

 • Nieuw beleidsplan Bekijk details

  26 januari 2016

  'Visie en focus' dat is het motto van ons nieuwe beleidsplan 2016-2108.

 • Gerda Havertong opent het Taalpunt in de Bibliotheek Bekijk details

  26 januari 2016

  Actrice en zangeres Gerda Havertong hoorde als jong meisje dat haar oma niet kon lezen en schrijven. "Daar schrok ik van! Mijn oma was juist degene die mij prachtige verhalen vertelde en mij liedjes leerde". De oma van Gerda Havertong heeft nooit de kans gekregen om naar school te gaan. Laaggeletterdheid begint vaak al op jonge leeftijd tijd. Het is meestal pas later dat we er achter komen dat iemand niet goed kan lezen of schrijven.

 • Feestelijke opening Kinderbibliotheek Bekijk details

  19 januari 2016

  Op woensdag 3 februari is Kinderbibliotheek ’s-Gravenland feestelijk geopend.

 • Vacature medewerker programmering Bekijk details

  17 januari 2016

  De Stichting Bibliotheek aan den IJssel voert het bibliotheekwerk uit in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Een Bibliotheek in ontwikkeling met twee centrale vestigingen, twee servicepunten, een Bibliotheek op maat in een verzorgingshuis en inmiddels op tien basisscholen een Bibliotheek op school.

 • Lezen kan overal. Lenen nu ook! Bekijk details

  7 januari 2016

  Gastlenen bij Bibliotheken in heel Nederland

 • Nieuw: e-books abonnement Bekijk details

  5 januari 2016

  Wil je geen papieren boeken lenen, maar uitsluitend e-books. Dat kan met het e-books abonnement. Met het abonnement heb je direct toegang tot duizenden e-books. Het abonnement kost € 42,00 per jaar.

Paginanavigatie