• Afscheid Ria Hulhoven en Ria Reijntjes van kinderbibliotheek Schollevaar Bekijk details

28 februari 2017

Afgelopen vrijdag 24 februari namen collega's en bezoekers afscheid van vertrouwde gezichten Ria Hulhoven (65) en Ria Reijntjes (66), ook wel "de Ria's" genoemd. De dames werkten bijna twintig jaar voor de bibliotheek en gaan nu genieten van hun welverdiend pensioen.

• Nieuw haal- en brengpunt in Schollevaar Bekijk details

28 februari 2017

De hoofdlocatie van de bibliotheek, gevestigd aan het Stadsplein, verandert van eigenaar en wordt verbouwd om gerestyled weer ten tonele te verschijnen en nog meer te kunnen bieden. De verhuizing van de kinderbibliotheek in Schollevaar maakt daar onderdeel van uit, maar per 8 maart kun je in Schollevaar al terecht op de nieuwe haal- en brenglocatie.

• De ebookservice van ons allemaal – natuurlijk bij de bibliotheek! Bekijk details

27 februari 2017

Bol.com en Kobo bundelen de krachten en bieden sinds kort het Kobo Plus ebook-abonnement aan, waarmee je voor € 10,00 per maand toegang tot een collectie ebooks hebt. Maar als bieblid heb je gewoon toegang tot ontelbare ebooks. En voor € 3,50 per maand heb je een ebook-abonnement.

• Cashless betalen in de bibliotheek Bekijk details

16 februari 2017

Er zijn op 9 februari jl. nieuwe publiekscomputers én een multifunctional betaalautomaat geïnstalleerd in Bibliotheek Capelle Centrum, waar nu niet meer met contant geld betaald kan worden. Zowel Bibliotheek Krimpen als Capelle is vanaf nu dus cashless; je hebt altijd een pinpas nodig om bij ons te kunnen betalen.

• Sluiting Bibliotheek Schollevaar Bekijk details

30 januari 2017

Begin april start de verbouwing van het bibliotheekpand aan het Stadsplein. Het gebouw moet dan leeg zijn. Niet alleen de collectie moet eruit, ook de kantoren. Deze komen na de verbouwing niet terug en zullen vanaf dat moment – evenals het magazijn – gesitueerd zijn aan het Stationsplein in Capelle-Schollevaar. De daar gevestigde Kinderbibliotheek sluit daarom per 24 februari a.s. haar deuren.

• Kunstuitleen wordt 'Huiskamer' Bekijk details

25 januari 2017

De bibliotheek wordt vernieuwd en dat betekent een grondige verbouwing. Hierdoor is de Kunstuitleen niet in het pand aanwezig en op die plek bevindt zich in de tussentijd ‘de huiskamer’, waar Capellenaren elke woensdag en donderdag in gesprek kunnen gaan met medewerkers van de gemeente Capelle.

• Tweede editie Capels dictee Bekijk details

19 december 2016

Op dinsdagavond 13 december vond in de raadzaal van het Capelse gemeentehuis de tweede editie van het Groot Capels Dictee plaats.

• De bibliotheek verkoopt centrumvestiging Bekijk details

3 december 2016

De gemeente Capelle aan den IJssel koopt het pand aan het Stadsplein van de bibliotheek.

• Tips voor mediawijze Sinterklaascadeaus Bekijk details

29 november 2016

Met Sinterklaasavond in gedachten, is de Programmeurpiet op zoek gegaan naar de leukste, meest leerzame en mediawijze cadeaus. Daarmee wordt 5 december een extra groot feest! Doe inspiratie op voor nuttige en plezierige Sinterklaascadeaus. Laat je (klein-)kinderen eens iets anders uitpakken tijdens het heerlijke avondje. Geef de toekomst cadeau!

• Jouw Bibliotheek van thuis Bekijk details

21 november 2016

De bibliotheek en Bksy: boeken delen en ruilen met wie jíj wilt

Paginanavigatie