Actueel

Resultaat 221 - 230 (van 293)

 • De voordelen van Mijn Menu Bekijk details

  17 april 2017

  De bibliotheek maakt het je graag gemakkelijk. Zo kun je alles rondom bijvoorbeeld reserveringen of je financiële transacties eenvoudig online regelen via Mijn Menu. Jouw persoonlijke, beveiligde omgeving.

 • Jaarverslag 2016 online Bekijk details

  14 april 2017

  Benieuwd wat de bibliotheek vorig jaar heeft bereikt en welke doelen zij dit jaar nastreeft? Bekijk het gedigitaliseerde jaarverslag van Bibliotheek aan den IJssel.

 • Bibliotheek, IJssel- en Comeniuscollege én gemeente samen sterk voor taal-, lees- en informatievaardigheden jongeren Bekijk details

  10 april 2017

  Vandaag wordt om 13:00 uur een intentieverklaring ondertekend die zwart-op-wit zet dat Bibliotheek, VO scholen en de gemeente de krachten bundelen om jongeren te ondersteunen in de ontwikkeling van hun taal-, lees- en informatievaardigheden. Bibliotheek aan den IJssel heeft in haar werkgebied inmiddels al op 21 locaties voor primair onderwijs bibliotheken op school. De resultaten zijn veelbelovend. Het IJsselcollege is de eerste VO school waar de bibliotheek mee aan de slag gaat met haar module 'de...

 • Nu.nl vergelijkt abonnementsdiensten voor e-books Bekijk details

  4 april 2017

  Op steeds meer manieren kun je voor een vast bedrag per maand, middels een e-bookabonnement, e-books lezen en we informeerden je onlangs over de eerder dit jaar door Kobo en Bol.com gelanceerde e-bookdienst. Maar ook bruna heeft een soortgelijke dienst en natuurlijk: De Bibliotheek. Nu.nl vergeleek ze en onderzocht aanbod en gebruiksgemak.

 • Start inschrijving Zomerleesgroepen Bekijk details

  2 april 2017

  Ben je in juli en augustus niet op vakantie? Dan is een Zomerleesgroep misschien iets voor jou. Zo’n groep start ook in jouw woonplaats als daar belangstelling voor bestaat. Zomerleesgroepen worden voor een korte periode opgericht en komen in juli en augustus bij elkaar. Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia, die samenwerkt met lokale bibliotheken. Vorige jaren waren de Zomerleesgroepen een groot succes.

 • De Nederlandse Kinderjury 2017 Bekijk details

  31 maart 2017

  Van 8 maart t/m 19 april 2017 kunnen kinderen weer stemmen voor De Nederlandse Kinderjury. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De prijsuitreiking vindt 11 juni 2017 plaats op de Kinderboekenparade.

 • Opening 21e dBos-locatie Bekijk details

  31 maart 2017

  Op 30 maart heeft de Capelse Schoolvereniging een bibliotheek gekregen, hiermee is de 21e (!) dBos-locatie een feit! Met de Bibliotheek op school werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van lezen, op school en thuis.

 • De Verboden Vruchten van de Bibliotheek Bekijk details

  28 maart 2017

  Van 25 maart t/m 2 april is het Boekenweek in de Bibliotheek aan den IJssel. Onder het motto ‘Verboden Vruchten’ draait het in deze periode om de genotzuchtige mens. De Bibliotheek organiseert allerlei activiteiten. En natuurlijk leen en lees je bij ons de mooiste boeken over het thema. Iedereen is van harte welkom, of je nu lid bent of niet!

 • Groep 6- en 7-leerlingen ontwerpen voorleesstoel voor de bibliotheek Bekijk details

  17 maart 2017

  Er moet een voorleesstoel in de bibliotheek in Krimpen komen, maar hoe ziet zo’n stoel er eigenlijk uit? Hoe zou-ie eruit kúnnen zien? Bibliotheek aan den IJssel en Werkplekaanpassingen vroegen het leerlingen uit groep 6 en 7. Hun antwoord komt binnenkort in de vorm van een klassikaal ontwerp dat, indien op 7 juni 2017 door de jury tot winnaar verkozen, gerealiseerd zal worden. Een ideale voorleesstoel, voor en door Krimpenaren. Op 4 oktober, bij aanvang van de Kinderboekenweek, zal de stoel klaar...

 • Zelf belastingaangifte doen: het kan in de bibliotheek Bekijk details

  1 maart 2017

  Het is weer zover: vóór 1 april moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de bibliotheek. Hier kun je veilig je aangifte inkomstenbelasting regelen of bijvoorbeeld toeslagen aanvragen.

Paginanavigatie