• Gratis oefenen voor je theorie-examen! Bekijk details

22 juni 2017

In 2017 kun je bij Bibliotheek aan den IJssel gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR-wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

• Capelle danst de wereld rond Bekijk details

22 juni 2017

Miranda de Haan, stadsdichter van Capelle aan den IJssel, schreef op 17 juni 2017 dit stadsgedicht ter gelegenheid van het Capelse dansevent, een project van Sportief Capelle en ASVZ in het kader van de Alliantie Meedoen door Bewegen.

• VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen Bekijk details

13 juni 2017

Luisterboeken zijn hot! Elke dag ontdekken honderden mensen de LuisterBieb-app en al ruim 230.000 mensen de LuisterBieb-app op hun telefoon of tablet staan! Deze zomer zijn er bovendien 5 toptitels beschikbaar, voor iedereen! Lid of geen lid van de bibliotheek, fijne zomer!

• Word voorlezer bij de VoorleesExpress Bekijk details

23 mei 2017

Na de zomervakantie start er weer een nieuw seizoen van de VoorleesExpress. Sluit jij je aan?

• De VakantieBieb komt er weer aan Bekijk details

18 mei 2017

Vanaf 1 juni gaat de VakantieBieb weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek! Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin. Ideaal voor op je smartphone of tablet!

• Gratis online cursus loopbaanontwikkeling Bekijk details

11 mei 2017

Wist je dat bibliotheekleden elke maand een cursus cadeau krijgen? Deze maand is dat de digitale cursus: loopbaanontwikkeling. Leer welke stappen je kunt nemen om je loopbaan zelf vorm te geven. Zo vind je werk dat bij je past, waar je blij van wordt en energie van krijgt.

• Bibliotheek Duikerlaan in het AD Bekijk details

11 mei 2017

Journalist Peter Schilthuizen kwam sfeer proeven in onze nieuwe, tijdelijke vestiging op de Duikerlaan. En ja, het is – gelukkig! – waar: wij voelen ons hier best thuis! Een interview met directeur Conny Reingoudt.

• Opening Bibliotheek Duikerlaan Bekijk details

8 mei 2017

Vandaag is Bibliotheek Duikerlaan geopend, onze tijdelijke vestiging slechts 500 meter bij het vertrouwde pand aan het Stadsplein vandaan.

• Spreekuur ombudsman vanaf 4 mei in Capsloc Bekijk details

21 april 2017

Het tweewekelijkse inloopspreekuur van de gemeentelijke (kinder)ombudsman van Capelle aan den IJssel wordt met ingang van donderdag 4 mei 2017 gehouden in het gebouw van cultuurpodium Capsloc aan de Pelikaanweg 3.

• Krimpen krijgt ook taalcafé Bekijk details

18 april 2017

In navolging van het goedbezochte taalcafé in Capelle Centrum start per 8 mei a.s. een taalcafé in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Paginanavigatie