de Bibliotheek Van Krimpen

In de Bibliotheek Van Krimpen ervaar je je literaire, culturele en historische woonomgeving. Naast een ruimte in de Bibliotheek in Krimpen waar je de collecties kunt bewonderen is er ook deze digitale themapagina ingericht.

Historische kring Krimpen aan den IJssel

De Historische kring Krimpen aan den IJssel spant zich in om de historie en cultuur van de gemeente levend te houden. Er is gelukkig nog heel wat dat herinnert aan het Krimpen van vroeger. Oude gebouwen, woningen, plekjes, verhalen, dialect en nog veel meer. Dat alles proberen we vast te leggen voor onszelf en voor ons nageslacht. 

Naar de Historische kring

Erfgoedhuis ZH

Erfgoedhuis Zuid-Holland is erfgoedrijk. De monumenten (ook de mobiele), gebouwen, landschappen, collecties en geschiedenis vertellen het Verhaal van Zuid-Holland en de regio’s. Erfgoedhuis ZH behoudt dat verhaal, zet het in, en geeft het door, ook aan de jongste generatie. 

Erfgoedhuis ZH

De canon van Nederland

De website entoen.nu is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis. De canon van Nederland telt 50 vensters: belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen die samen laten zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu leven.

entoen.nu

Al meer dan 50 jaar samen

Meer dan 50 jaar geleden zijn de eerste Molukse gezinnen in de gemeente Krimpen aan den IJssel komen wonen. Terugkijkend op deze halve eeuw vol onvermijdelijke veranderingen kan er worden geconstateerd dat de Molukse bewoners met hun cultuur en eigen identiteit opgegaan zijn in de Krimpense samenleving.
 

Lees meer over 50 jaar Molukkers

Schrijvers uit Krimpen

Schrijvers van de eregalerij naar alle schrijvers

Streekmuseum Krimpenerwaard

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is gevestigd in een 17e eeuwse Hallehuisboerderij bestaande uit een hoofdgebouw met zes bijgebouwen. Het totale museumcomplex aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel, is gelegen op een fraai boerenerf. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mensen uit de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor het huishouden, het werken op het platteland, in de nijverheid, industrie en ambachten. 

Bezoek het museum