Mees Kees Hoppa!

Alle kinderboeken die zijn verschenen in 2019 doen mee aan de Kinderjury! Op de website van de Kinderjury kun je de eerste hoofdstukken lezen van de boeken die op de tiplijst staan en ontdek welk boek bij jou past. Bijvoorbeeld:

Mees Kees Hoppa! | Mirjam Oldenhave

Er komt een fancy fair op de school van Tobias en Sep, om geld op te halen voor een goed doel. Samen met mees Kees maakt groep 6b een circusvoorstelling. Sammy gaat jongleren, Jackie hangt aan de trapeze en Tobias heeft ook een superidee, maar dat is nog een verrassing. Zelfs Harley, de hond van mees Kees, doet mee. Circus Hoppa wordt straks vast een groot succes! Of toch niet..?

Team educatie heeft bij het eerste hoofdstuk deze opdrachten voor je bedacht. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier!

Lezen

Mees Kees Hoppa!

"Goedemorgen fijn dat jullie er weer zijn." Zo begint dit verhaal van Mees Kees. Je kunt het eerste hoofdstuk vinden op de website van de Kinderboekenweek.  

Opdrachten

1. Lees het hele verhaal en noteer 10 woorden waarvan je weet dat het een zelfstandig naamwoord is.

2. Hoe vind jij het dat je een aantal weken niet naar school kunt? Schrijf op:

  • De leuke dingen van niet naar school gaan
  • De niet-zo-leuke dingen van niet naar school gaan

3. Hoe zagen jouw weken zonder school er uit? Schrijf er een opstel over. Het mag SERIEUS OF MAAR NIET HEUS.

 

De thuisopdracht is ook te downloaden

Een aantal boeken over Mees Kees is ook als e-book te lezen

Luisteren

Extra luisterboeken. Voor iedereen

Boeken kun je niet alleen lezen, maar ook luisteren. Ook de boeken over Mees Kees. Zoek snel een leuk luisterboek uit! Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Tijdelijk zijn er extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone en luister thuis naar de mooiste boeken.

Nog geen lid?

Schrijf je gelijk in, kies voor jeugdabonnement 0 t/m17 jaar. Het is gratis!

Maak vervolgens met je iegen e-mailadres een account aan op onlinebibliotheek.nl en lenen maar.