Vacatures en vrijwilligerswerk

Werken bij Bibliotheek aan den IJssel betekent werken in een inspirerende en dynamische werkomgeving, die volop in beweging is.

Werken bij de bibliotheek

Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet wij in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten op scholen, in VVE-instellingen of verzorgingshuizen daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.


Vrijwilligerswerk

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek? Wij hebben jou nodig!

Samen met collega’s maak je de bibliotheek een plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.

Wat maakt vrijwilligerswerk in de bibliotheek de moeite waard?

  • De bibliotheek biedt een prettige werksfeer en een inspirerende omgeving
  • Gratis abonnement van Bibliotheek aan den IJssel
  • Goede begeleiding en ondersteuning

Vrijwilligers aan het woord

Binnen Bibliotheek aan den IJssel steken heel veel vrijwilligers de handen keihard uit de mouwen om onze bibliotheek te maken tot een mooie en prettige plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.

Wij zijn dankbaar voor die onvermoeibare inzet, én... voor de warme woorden van onze vrijwilligers, die er op hun beurt gelukkig bijzonder veel voor terugkrijgen. Samen sterk, daar geloven wij in.

Norma, vrijwilligster Gouden uurtje

Norma zet zich al twaalf jaar in voor volwassenen met een verstandelijke beperking, tijdens het Gouden uurtje van de bibliotheek. “ De groep meekrijgen, dat blijft een sport, maar wel een héle leuke!”

Pieter en Richard, vrijwilligers Raad van Toezicht

Pieter van Keulen en Richard de Rijk, de voormalig voorzitter én de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de bibliotheek. Twee bevlogen mensen met hart en oog voor de rol die de bibliotheek speelt in onze samenleving. Maar, wat is een Raad van Toezicht eigenlijk?

Stage

HBO of universitaire studenten kunnen bij ons terecht voor een stage. HBO of universitaire studenten met studierichting op het terrein van ondernemerschap, cultuur of literatuur kunnen hiertoe contact opnemen met Regina Oudwater, Teamleider service: vacaturesenstages@bibliotheekaandenijssel.nl

Op dit moment hebben wij geen stageplekken vrij.