Sascha van Bruchem

Even voorstellen

Ik ben Sascha van Bruchem en sinds maart ben ik als leesmediaconsultent werkzaam bij de bibliotheek. Mijn achtergrond ligt in de financiƫle sector, maar ik zocht naar een functie met meer maatschappelijke betrokkenheid. Tussen 2012-2020 ben ik thuis geweest voor de kinderen en in die periode heb ik veel voor de basisschool van onze kinderen gedaan. Hieronder viel ook de Bibliotheek op school. Vanaf het moment dat ik in 2020 weer ging werken, ben ik op zoek geweest naar een functie waarbij ik lokaal maatschappelijk betrokken kon zijn. En dat heb ik nu gevonden bij de bibliotheek!

De bibliotheek van nu is meer dan een plek waar je in stilte een boek kunt lenen en lezen. Het is echt een levendig en verbindend onderdeel van de samenleving op het gebied van lees- en taalvaardigheid. Daarom heb ik er ontzettend veel zin om op onze scholen lezen en boeken te promoten zodat de taal- en leesvaardigheid van de kinderen wordt bevorderd!  

Favoriete boeken

Zelf heb ik vroeger erg genoten van de boeken van Jan Terlouw, met toch een lichte voorkeur voor het boek Koning van Katoren. Dit is thuis dan ook veelvuldig voorgelezen. Als ik nu een favoriet jeugdboek zou moeten uitkiezen, zou ik niet echt een keuze kunnen maken. Er zijn veel leuke boeken voor kinderen. Op de grens van volwassen- en jeugdliteratuur kom ik dan uit op de reeks van Harry Potter. Dit is ook binnen ons gezin een populaire serie.