Vrijheid & vrouwenrechten

In mei staat Nederland altijd in het teken van vrijheid. Een belangrijk thema waar we als bibliotheek ook aandacht aan besteden. In onze programmering hebben we specifiek aandacht voor het thema vrijheid en vrouwenrechten. We hebben een prachtige bijeenkomst op het programma staan met Alida Vreden een maatschappelijk betrokken vrouw die zich graag inzet voor de samenleving. En een vrijheidscollege met Hedy d'Ancona, icoon en oud-staatssecretaris van emancipatie.

Bijeenkomsten

Miss Alida van verleden naar heden, het verhaal gaat verder

Onder leiding van Alida Vreden-Cyrus gaan we in gesprek over de positie van de vrouw van toen (tijdens de slavernij) en de vrouw van nu. Het belooft een inspirerende en muzikale avond te worden. Deze avond is een vervolg op de bijeenkomst van 6 maart: Miss Alida, van verleden naar heden.

Lees meer en bestel tickets

Vrijheidscollege Hedy d'Ancona

Vrijheid is urgenter dan ooit. Stilstaan bij vrijheid en erover praten is van groot belang, zodat we die vrijheid blijven koesteren. Hoe kunnen we de rechten die vrouwen in de loop der jaren hebben gekregen blijven beschermen? Daarover vertelt oud-politica Hedy d'Ancona in haar Vrijheidscollege.

Lees meer en bestel tickets

Expositie Beeldschoon

Van maandag 13 mei tot vrijdag 1 juni vind je de indrukwekkende expositie ‘Beeldschoon’ van Fier! in de Bibliotheek Capelle Centrum. Beeldschoon is een expositie die bestaat uit 8 torso's die gemaakt zijn door cliënten van Fier Capelle. Iedere torso laat een uniek verhaal zien. Een verhaal over trauma, verdriet, en angst. Maar ook een verhaal over herstel, zelfacceptatie en vertrouwen in de toekomst!

Lees meer

Open Leeskring

Woensdag 22 mei 2024 10:30 - 12:00 uur

Tijdens deze Open Leeskring bespreken we De omwenteling of de eeuw van de vrouw. In dit boek schetst meesterverteller Suzanna Jansen, de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Schrijf je in

Lezen over vrijheid en vrouwenrechten


De boekenkast van Sergei

Top 5 boeken over vrijheid

We vroegen onze collega Sergei (coördinator van het Digi-Taalhuis Krimpen) naar zijn favoriete boeken waarin het thema vrijheid aan de orde komt. Hij selecteerde boeken die niet alleen de concepten van fysieke vrijheid verkennen, maar ook de zoektocht naar innerlijke vrijheid belichten. Zijn keuzes zijn divers, van een kinderboek tot de literaire klassieker Doctor Zhivago.