Tarieven 2018

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017 13:07

Bij aanvang van een nieuw jaar verandert er genoeg, daarom blijven onze tarieven gewoon gelijk. Wel worden er twee wijzigingen doorgevoerd die boeken lenen bij de bibliotheek alleen maar leuker maken.

  • Geen inschrijfkosten meer 0 tot 18-jarige
  • Geen telaatgeld meer voor All-in abonnees

Jeugd leent geheel gratis

De andere wijziging betreft zoals gezegd de inschrijfkosten voor abonnees tot 18 jaar. Deze betalen geen inschrijfgeld meer. Een abonnement voor de jeugd is dus helemaal gratis. Want lezen is hartstikke belangrijk.

Telaatgeld voor All-in abonnees verleden tijd

Inderdaad, een belangrijke en welkome wijziging, is dat je met een All-in abonnement vanaf 1 januari 2018 géén telaatgeld meer betaalt. Is de uitleentermijn verstreken dan ontvang je een herinnering. Wordt het matariaal niet geretourneerd dan gaan we ervanuit dat je het wilt houden en ontvang je een nota.   

Let op! Niet van toepassing op onze Sprinters. Deze nieuwe boeken dienen standaard op de gebruikelijke termijn te worden ingeleverd, zodat meer leden ervan kunnen genieten. 

Je zou misschien verwachten dat het opschorten van de telaatgeldregeling leidt tot het te laat inleveren van boeken, en dus tot meer geringe beschikbaarheid. In praktijk (andere bibliotheken doen het al) is gelukkig gebleken dat dit niet aan de orde is. 

Lid van de bieb ben je al vanaf 4 euro per maand

Geen tariefwijzigingen dus in 2018. Een All-in abonnement blijft 68 euro per jaar, dat betekent dat je voor nog geen 6 euro per maand een onbeperkt aantal items kunt lenen én víer weken verlengen als je er nog wat langer van wilt genieten. En met een Standaard abonnement ben je al voor 4 euro per maand klaar.