Nieuwe datum lezing Rodaan Al Galidi

Gepubliceerd op: 13 juli 2017 16:53

Donderdagavond 7 september a.s. geeft Rodaan Al Galidi zijn lezing in de theaterzaal van ontmoetingscentrum de Tuyter.

Rodaan Al Galidi houdt op 7 september 2017 een lezing in de theaterzaal van de Tuyter. Hij vertelt over zijn boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' en er is ruimte voor een gesprek. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuurwerkplaats Krimpen aan den IJssel, in het kader van de Week van de Alfabetisering.

Onderworpen aan wetten en regels

'Hoe ik talent voor het leven kreeg' draait om mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Hoe dat is, weet Al Galidi als geen ander. Voor zijn roman putte hij uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker; hij wachtte negen jaar lang op een verblijfsvergunning en timmerde ondertussen aan de weg als auteur.

Rodaan Al Galidi ontvluchtte geboorteland Irak en kwam na jaren rondzwerven door Zuid-Oost Azië in 1998 in Nederland terecht. Zijn oeuvre bevat poëzie- en columnbundels (in 2007 en 2017 waren dichtbundels van zijn hand genomineerd voor de VSB Poezieprijs, in 2007 De herfst van Zorro, in 2017 Koelkastlicht), maar zijn meest succesvolle werk tot nu toe is zijn roman 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' uit 2016. Hoe ik talent voor het leven kreegHet boek vertelt op tragikomische wijze hoe het leven in een asielzoekerscentrum eruitziet: een oneindig wachten met (te)veel bij elkaar op een plek. 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' werd verkozen tot Boek van de maand in januari 2016 bij De Wereld Draait Door. In 2011 ontving Al Galidi de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman De autist en de postduif: een boek over Geert, een autistische man die via de duiven van de vorige bewoners van zijn huis in contact komt met de buitenwereld.Kaarten reserveren