Informatie over energie in eenvoudige taal

Gepubliceerd op: 21 november 2022 09:28

Gas en stroom zijn steeds duurder geworden en het is belangrijker dan ooit dat je de regelingen kent en weet wat er gebeurt en ook, wat er mogelijk is. Daarom heeft Stichting Lezen & Schrijven een pagina 'Informatie over energie in eenvoudige taal' gemaakt. Op die pagina vind je tevens informatie over de energietoeslag in eenvoudige taal en over de 190 euro die men in november en december ontvangt.

Informatie vinden en begrijpen

Stichting Lezen en Schrijven maakt zich hard voor mensen die moeite ervaren met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat zijn meer mensen dan je denkt, want in Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen hier moeite mee. Omdat we niet om de gestegen gas- en stroomprijzen heen kunnen, is het belangrijker dan ooit dat je op de hoogte bent van de beschikbare informatie. Zo weet je wat er speelt en ook wat er mogelijk is, juist in deze uitdagende tijden.

Korte zinnen, makkelijke taal

Die informatie vinden en begrijpen, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom vind je op de pagina over energie in eenvoudige taal, de beschikbare informatie over energie in makkelijke taal. Korte zinnen dus, heldere taal. Begrijpelijk voor iedereen. Er is uitleg te downloaden over energietoeslag (hoe zit dat, om welke bedragen gaat het en hoe vraag je het aan?) en over de 190 euro die men in november en december ontvangt. 

Naar de informatie over energie in eenvoudige taal