Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 27 maart 2020 13:00

Je kunt de campagne online vanuit huis volgen.

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen.

Het zijn ongewone tijden en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruik gemaakt worden van media. Wij geven je tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media.

Jonge kinderen zijn namelijk dol op media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weer soepel terug naar de 'gewone' situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter?

Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je met je ukkie samen plezier aan? In deze tijd kun je samen met je kind bewust met media aan de slag gaan.Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

7 herkenbare vragen over media en opvoeden beantwoord