Gratis trainingen - Inloopschool

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 12:24

Jezelf uit blijven dagen nieuwe dingen te leren. Belangrijk voor de toekomst. Maar hoe hou jezelf gemotiveerd en wat is voor jou de prettigste manier?

In deze tijd lijkt het belangrijker dan ooit. Jezelf blijven ontwikkelen om veranderingen het hoofd te bieden. We werken van huis uit, leren massaal videovergaderen, ontwikkelen nieuwe diensten en geven onze kinderen thuis les. Ondertussen moeten we wennen aan een nieuwe situatie die onzeker is en ook stressvol kan zijn. In de bibliotheek zetten we ons van oudsher in voor de persoonlijke ontwikkeling van de bewoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel.

Daarom is het zo fijn dat we als bibliotheek een van de vijf pilot bibliotheken in Nederland zijn die mogen onderzoeken wat een aansprekende vorm hiervoor is. Het project heeft landelijk de naam Inloopschool gekregen. In het najaar starten we hiervoor bijeenkomsten. Onze insteek is dit lokaal aan te pakken. Zo dicht mogelijk bij de bewoners, organisaties en ondernemers uit Capelle en Krimpen aan den IJssel. Maar we starten al eerder.

Gratis trainingen via de (digitale) Inloopschool

Alle inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel kunnen vanaf nu direct aan de slag met online trainingen. Veel mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis. Misschien probeer je je werk zo goed mogelijk vanuit huis te doen. Of wellicht heb je juist geen werk en wil je je vaardigheden verbeteren om straks weer aan de slag te kunnen. En dan moet je ook je vaste sportles en veel andere ontspanning missen. Om je te ondersteunen in deze lastige tijd, kun je gebruikmaken van het gratis aanbod. Kies wat jou aanspreekt en volg de online trainingen, thuis en op de tijd die jij wilt.

Er is keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus

  • Digitale fotografie
  • Yoga
  • Mindfullness
  • Sporten en bewegen
  • Gezond eten
  • Korte cursus geluk
  • Taalcursussen
  • Effectief (online) thuiswerken

Meld je aan

Vraag gratis toegang aan! Je kunt de trainingen volgen tot het eind van dit jaar.

De nationale bibliotheek KB en online opleider SkillsTown zijn deze samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.