Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

Gepubliceerd op: 29 oktober 2015 12:12

Donderdag 17 december is de laatste dag dat het Servicepunt geopend is. In de kerstvakantie wordt het punt ingericht als Kinderbibliotheek.

Een kwartier vrij lezen per dag leert een kind veel over de wereld én, zo is gebleken, maar liefst duizend nieuwe woorden per jaar! Voor OBS West en Bibliotheek aan den IJssel een belangrijke reden om samen te werken aan een Bibliotheek op School.

In januari opent Kinderbibliotheek ’s-Gravenland haar deuren. Op dit moment is de locatie nog een Servicepunt, maar gedurende de kerstvakantie zal zij een transformatie ondergaan en na de kerstvakantie start de Bibliotheek op School met een mooie collectie boeken verdeeld over de locaties van OBS West onderbouw en de nieuwe Kinderbibliotheek.

Van strips tot versjes

Er komt een collectie voor kinderen van 0-12 jaar met boeken in alle genres, van strips tot verhalende werken en van rijmpjes en versjes tot informatieve boeken. Ook 'Geronimo' en 'Hoe overleef ik' horen natuurlijk thuis in de collectie.

Onder schooltijd of op woensdagmiddag lenen of terugbrengen

Leerlingen worden gratis lid van de Bibliotheek op school. Zo kunnen zij voortaan onder schooltijd boeken ruilen én boeken lenen. Ze kunnen vanuit huis de digitale catalogus doorzoeken of op school heerlijk grasduinen in de collectie. Een team bevlogen biebouders gaat de Bibliotheek op school runnen.

Op woensdag van 12:00-15:00 uur is de Kinderbibliotheek geopend voor kinderen uit de wijk. Ook volwassen leden kunnen op woensdagmiddag in de Bibliotheek terecht om hun gereserveerde materialen op te halen en terug te brengen.

Nog meer plezier in lezen

De Bibliotheek op School heeft als doel om leerlingen nog beter en met nog meer plezier te laten lezen. Onderwijsspecialisten en leesconsulenten van Bibliotheek aan den IJssel zullen vanuit hun vakmanschap werkvormen voor leesbevordering en projecten omtrent mediawijsheid in de klas of in de Bibliotheek aanbieden. Als onderdeel van de samenwerking zullen na verloop van tijd de effecten van het meer lezen gemeten worden. Want als je meer leest, word je beter in taal en dat leidt tot betere onderwijskansen.