Hulp bij invullen belastingaangifte

Gepubliceerd op: 31 juli 2017 15:01

Elk jaar moet het weer gebeuren: de belastingaangifte. Misschien vind je dat moeilijk om te zelf doen. Zowel in Krimpen als in Capelle aan den IJssel kun je daarbij hulp krijgen.

Capelle aan den IJssel

De wijkwinkels in Capelle aan den IJssel organiseren elk jaar invuldagen voor de belastingaangifte. Een afspraak maken kan door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 – 264 02 20. Inwoners van Schollevaar kunnen een afspraak maken bij wijkwinkel Schollevaar, Picassopassage 33.

Het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Langskomen bij het VIP kan natuurlijk ook aan de Meeuwensingel 1a in Capelle aan den IJssel of stuur een e-mail: vip@welzijncapelle.nu.

Hoe werkt het
Bij de aanmelding bij het VIP worden naam, adres, postcode en telefoonnummer genoteerd. Daarna volgt per post een bevestiging van de afspraak op één van de locaties én een lijst met de benodigde papieren die meegenomen moeten worden bij de afspraak.  

Krimpen aan den IJssel


In Krimpen aan den IJssel kun je terecht bij de Formulierenhulp van het Vrijwilligersloket. Het Vrijwilligersloket is bereikbaar via telefoonnummer 0180-553 008. U kunt ook contact opnemen met de KrimpenWijzer. Het Vrijwilligersloket is bereikbaar via telefoonnummer 0180-553 008. Je kunt ook contact opnemen met de KrimpenWijzer.

De Formulierenhulp houdt ook inloopspreekuur in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen aan den IJssel.
Het inloopspreekuur is iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is dan niet nodig.

Inkomensgrenzen

Het invullen is gratis maar er gelden wel inkomensgrenzen. Voor alleenstaanden geldt een maximaal bruto jaarinkomen van  € 27.000,00 en maximaal € 24.437,00 aan eigen vermogen. Voor gehuwden/partners geldt een maximaal gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 35.000,00 en maximaal € 48.874,00 aan eigen vermogen.

DigiD noodzakelijk

Voor de belastingaangifte is een DigiD noodzakelijk. Gehuwden en samenwonenden moeten ieder over een eigen DigiD beschikken.
Voor vragen over het aanvragen van een DigiD, kunt u in Capelle terecht bij één van de wijkwinkels. Kijk op www.buurtkracht.nu voor de spreekuren en adressen. Zorg tenminste twee weken vóór de afspraak dat de DigiD geregeld is.

Tips Consumentenbond Belastingaangifte doen