Lezen & Luisteren

Collectie

Met je bibliotheekpas heb je gratis toegang tot e-books, online tijdschriften, uittreksels van boeken en boekrecensies. Ook lees je het Financieele Dagblad gratis. Daarnaast heb je toegang tot Muziekweb en Filmbieb, de muziek- en filmbibliotheek van Nederland. En dat allemaal gewoon vanuit huis!

Logos verdiepende bronnen

Hoe werkt het?

  1. Kies

    uit een van onderstaande mogelijkheden

  2. Login

    met je bibliotheekpas om er gebruik van te maken

  3. Zoek

    naar een goed e-book, tijdschrift, krant, recensie of uittreksel


Lezen

E-books in de online Bibliotheek

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Die vind je in de online Bibliotheek. Kijk hier hoe het werkt. 

Digitale tijdschriften

De TijdschriftenBieb is een gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Log snel in en kies je favoriete tijdschrift uit ons verrassende aanbod!

Recensies in LiteRom

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot boekrecensies met tienduizenden interviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.

Uittreksels in de Uittrekselbank

Met je bibliotheekpas log je in op de Uittrekselbank. Hier vind je ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. 

Het Financieele Dagblad

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot alle artikelen uit Het Financieele Dagblad online van drie dagen geleden of daarvoor. Vergroot je inzicht!


Luisteren & Kijken

Luisterboeken in de online Bibliotheek

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot duizenden luisterboeken. Die vind je in de online Bibliotheek. Kijk hier hoe het werkt en laat je verrassen!

Muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Met je bibliotheekpas kun je materialen lenen uit de volledige collectie. Neem snel een kijkje!

Filmbieb

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland. Met je bibliotheekpas kun je dvd's lenen. Bekijk trailers en maak je keuze!