Worteltjestaart

Kijken

Haas wil worteltjestaart | Annemarie Bon en Gertie Jaquet

Team educatie heeft bij het eerste hoofdstuk van een aantal boeken leuke opdrachten voor je bedacht. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier.

Haas wil worteltjestaart is een leuk boek over Haas die trek heeft in worteltjestaart! Maar wat een pech. Bakker Big verkoopt geen worteltjestaart. Maar hij heeft wel een recept. Haas gaat meteen aan de slag. Maar dan ontdekt hij dat hij iets niet heeft: worteltjes! En Rat op de markt verkoopt ze niet. Wat moet hij doen?

Opdrachten

Het filmpje start met liedjes. Het verhaal start op 3.04 minuten.

  1. Let op! Stop even op 7.24 minuten, waar Haas teleurgesteld het plantje uit de grond wil trekken omdat er toch nooit een worteltje aan zijn plantje komt. Bespreek samen waarom Haas nu zo teleurgesteld is. Het gaat hierbij niet om een ‘juist antwoord’, het gaat er vooral om samen te praten. Ben jij ook wel eens teleurgesteld? Waarom was dat? Wat heb je toen gedaan? En wat kan Haas nu het beste doen, vind jij? En hoe zit dat nu met die worteltjes?
  2. Kijk verder tot het einde. Kunnen jullie bedenken hoe het verder gaat? Praat er samen over. Ook hier is een ‘juist antwoord’ niet waar het om gaat. Het gaat om het samen verder fantaseren.

Tekenen

n het filmpje zie je hoe Gertie Jaquet speciaal voor jou een tekening maakt.
 


E-books

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen.  

Download de app.

Naar e-books

LuisterBieb

Tijdelijk zijn er extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.  

Download de app.

Naar luisterbieb

Annemarie Bon Haas wil worteltjestaart

Haas heeft enorme trek in worteltjestaart. Helaas verkoopt Bakker Big die niet. Dan moet Haas zelf maar gaan bakken. Daar komt nog best veel bij kijken. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur, met recept voor worteltaart. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk dit e-book

nog meer e-books van Annemarie Bon

Nog geen lid?

Schrijf je gelijk in, kies voor jeugdabonnement 0 t/m17 jaar. Het is gratis!

Maak vervolgens met je eigen e-mailadres een account aan op onlinebibliotheek.nl en lenen maar.