Geheimagent oma, De grote goudroof

Alle kinderboeken die zijn verschenen in 2019 doen mee aan de Kinderjury! Op de website van de Kinderboekenweek kun je de eerste hoofdstukken lezen van de boeken die op de tiplijst staan en ontdek welk boek bij jou past. Bijvoorbeeld:

Geheim agent oma: de grote goudroof
Manon Sikkel

Geheim agent oma is terug! Drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel schreef een supergrappig vervolg op Geheim agent oma: De grote goudroof. Met vrolijke illustraties van Katrien Holland.

"Max heeft twee oma’s. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. Zij kan heel goed bommen onschadelijk maken ..."

Team educatie heeft bij het eerste hoofdstuk deze thuisopdracht voor je bedacht. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier!

Lezen

Geheim agent oma: de grote goudroof van Manon Sikkel

Je kunt het eerste hoofdstuk vinden op de website van de Kinderboekenweek. Zoek daar het boek op, klik het aan en kies voor 'Lees de eerste pagina'.

Pak je pen en papier om daar de antwoorden op te schrijven!

Vragen

  1. Max vindt Meester Grobbink niet leuk. Hij is zelfs bang voor hem. Welke bewijzen kun je vinden in dit fragment waaruit blijkt dat meester Grobbink inderdaad wel iemand is om bang voor te zijn?
  2. Max beschrijft hoe meester Grobbink er uit ziet. Hij beschrijft hoe hij er gewoonlijk uitziet en hoe hij er tijdens een klassenavond uit ziet. Maak 2 lijstjes en teken meester Grobbink op beide manieren.
  3. Max heeft geleerd wat hij moet doen als hij bang is. Wat is dat? En zou dat voor jou ook helpen?

Geheim agent oma kun je net als andere boeken van Manon Sikkel ook lezen als e-book!

Nog geen lid?

Schrijf je gelijk in, kies voor jeugdabonnement 0 t/m17 jaar. Het is gratis!  

Maak vervolgens met je eigen e-mailadres een account aan op onlinebibliotheek.nl en lenen maar.