BiebApp

Met de BiebApp kun je boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van onze bibliotheek.

< Terug

In welke bibliotheken kan ik met de BiebApp lenen?

Dat kan in de Bibliotheek Capelle Centrum en Krimpen.  

Is er een uitleg over hoe je de BiebApp kunt downloaden?

Er is een uitleg voor het downloaden en installeren van de BiebApp voor IOS en Android  

Wat zijn de kosten?

Je kunt de BiebApp gratis downloaden uit de Appstore of Google Play. De eerste twee uitleningen krijg je gratis ter kennismaking. Daarna betaal je €2,00 per uitgeleend materiaal. Het maakt hierbij niet uit of je een boek, cd of dvd leent.  

Hoeveel materialen kan ik met de BiebApp lenen?

Met de BiebApp kun je onbeperkt boeken, dvd's en tijdschriften lenen. De enige beperking is dat je met de BiebApp niet meer dan 3 materialen tegelijk geleend kunt hebben.  

Hoe lang mag ik materialen lenen?

Alle boeken en andere bibliotheekmaterialen worden 4 weken uitgeleend.  

Kan ik met de BiebApp ook reserveren

Dat kan. Via de catalogus op onze website kun je alle bibliotheekmaterialen reserveren die in de collectie van onze Bibliotheek aanwezig zijn. Reserveren is gratis. Haal je je reserveringen niet op dan wordt er €1,00 per gereserveerd materiaal in rekening gebracht. Lees hier meer over reserveren.

Ik ben te laat met inleveren. Wat nu?

We vragen je zo veel mogelijk aan de leentermijn van 4 weken te houden. Er worden geen kosten in rekening gebracht bij het te laat terugbrengen. Maar misschien zit er wel iemand anders op het boek te wachten, dus lever ze zo snel mogelijk in.
 

Hoe kan ik het leengeld betalen

Nadat je met de BiebApp iets hebt geleend waarvoor je leengeld moet betalen, dan krijg je er in het menu van de App een knop Betalen bij. Met deze knop kun je via iDeal het leengeld betalen.  

Als ik mijn BiebApp-pas scan komt er een melding dat ik niets meer mag lenen. Waarom is dit?

Hiervoor kunnen twee oorzaken zijn:

  1. Je kunt niet meer dan 3 materialen tegelijk op je BiebApp lenen. Leen je een vierde boek, dan komt er een melding op het zelfservicescherm van de bibliotheek dat het maximum bereikt is.
  2. Elke keer dat je met je BiebApp iets leent bij de bibliotheek komen de kosten van €2,00 op de account te staan. Zijn deze kosten tot meer dan €6,00 opgelopen, dan moet je eerst betalen voor je weer nieuwe materialen kunt lenen.  

Alles over de BiebApp


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op