Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen via de computer kan lastig zijn. Wat hulp is dan fijn.

Bijvoorbeeld een expert die meekijkt of je het goed hebt ingevuld. Iemand die je vragen kan beantwoorden. Of gebruik maken van veilige computers en internet.

Belastingaangiftedagen in de bibliotheek

 • Belastingaangifte? Dat doe je bij de bibliotheek!

  Op dinsdag 26 maart biedt Stichting Belastingwinkel Rotterdam in De Tuyter gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

  dinsdag 26 maart 2019, van 10:00 tot 15:30

  De Tuyter Cursusruimte 8

  Bekijk details van Belastingaangifte? Dat doe je bij de bibliotheek!

 • Belastingaangifte? Dat doe je bij de bibliotheek!

  Op donderdag 4 april biedt Stichting Belastingwinkel Rotterdam in Bibliotheek Capelle Centrum gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

  donderdag 4 april 2019, van 10:00 tot 16:30

  Bibliotheek Capelle Centrum, Cursusruimte 1e verdieping

  Bekijk details van Belastingaangifte? Dat doe je bij de bibliotheek!


Direct bellen met de belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543

Zelf aangifte doen kan natuurlijk ook

Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de bibliotheek. Hier kun je veilig je aangifte inkomstenbelasting regelen of bijvoorbeeld toeslagen aanvragen.  

Privacy gewaarborgd
Of je nu lid bent of niet, maakt niet uit. Ben je nog geen lid? Neem een abonnement of koop bij de balie een gebruikerspas (eenmalige kosten € 2,50) waarmee je een uur lang gratis op internet kunt om jouw belastingzaken te regelen. Zo waarborgen we jouw privacy.

Dat geldt trouwens ook voor het uitprinten van bijvoorbeeld je aangifte inkomstenbelasting; jouw printjes komen alléén uit de printer als jij je hebt geïdentificeerd. Want jouw belastingzaken, dat zijn jóuw zaken.

Let op: printen is níet gratis. Geef je opdracht tot printen dan zie je op voorhand wat de daaraan verbonden kosten zijn. Je kunt dit bedrag opwaarderen op de pas en jouw zaken netjes voltooien.

 

Heb je nog geen DigiD?

vragen over je DigiD

Op deze website legt Steffi uit wat DigiD is, hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je het kunt gebruiken. Ook kun je oefenen met aanvragen.  

Tips van de consumentenbond

De consumentenbond geeft je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting over 2018.

Eerst je aangifte oefenen?

De Belastingdienst bied je de mogelijk om je aangifte te oefenen in de aangiftesimulatie. Bijvoorbeeld om te zien wat je allemaal moet invullen.

Hulp bij aangifte in Capelle aan den IJssel

De wijkwinkels in Capelle aan den IJssel organiseren elk jaar invuldagen voor de belastingaangifte. Een afspraak maken kan door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 264 02 20.

Inwoners van Schollevaar kunnen een afspraak maken bij wijkwinkel Schollevaar, Picassopassage 33.

Het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Langskomen bij het VIP kan natuurlijk ook aan de Meeuwensingel 1a in Capelle aan den IJssel of stuur een e-mail: vip@welzijncapelle.nu.

Bij de aanmelding bij het VIP worden naam, adres, postcode en telefoonnummer genoteerd. Daarna volgt per post een bevestiging van de afspraak op één van de locaties én een lijst met de benodigde papieren die meegenomen moeten worden bij de afspraak.
 

Hulp bij aangifte in Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel kun je terecht bij de Formulierenhulp van de KrimpenWijzer voor hulp bij het invullen van formulieren. De Formulierenhulp houdt spreekuur in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen aan den IJssel. Formulierenhulp is er iedere woensdag van 10:00 tot 11:30 uur en iedere maandag van 14:00 tot 15:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

In de maanden maart en april zijn er extra spreekuren voor het invullen van belastingaangifte. Hiervoor moet je wel eerst een afspraak maken. Dit kan bij het Vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer.

Het Vrijwilligersloket is bereikbaar via telefoonnummer 0180 515 840, of kom langs in het gezondheidscentrum: ma, wo en vr van 9:00 tot 12:30 uur en di en do van 9:00 tot 16:00 uur.

Meer met de computer in de bibliotheek

Bij de bibliotheek kun je wekelijks terecht om te oefenen, om te leren of om elkaar te ontmoeten in een dicgicafé.

Agenda

Bekijk hier de volledige agenda