Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen via de computer kan lastig zijn. Wat hulp is dan fijn.

Bijvoorbeeld een expert die meekijkt of je het goed hebt ingevuld. Iemand die je vragen kan beantwoorden. Of gebruik maken van veilige computers en internet.

Belastingaangiftedagen in de bibliotheek


Direct bellen met de belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543

Zelf aangifte doen kan natuurlijk ook

Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de bibliotheek. Hier kun je veilig je aangifte inkomstenbelasting regelen of bijvoorbeeld toeslagen aanvragen.  

Privacy gewaarborgd
Of je nu lid bent of niet, maakt niet uit. Ben je nog geen lid? Neem een abonnement of koop bij de balie een gebruikerspas (eenmalige kosten € 2,50) waarmee je een uur lang gratis op internet kunt om jouw belastingzaken te regelen. Zo waarborgen we jouw privacy.

Dat geldt trouwens ook voor het uitprinten van bijvoorbeeld je aangifte inkomstenbelasting; jouw printjes komen alléén uit de printer als jij je hebt geïdentificeerd. Want jouw belastingzaken, dat zijn jóuw zaken.

Let op: printen is níet gratis. Geef je opdracht tot printen dan zie je op voorhand wat de daaraan verbonden kosten zijn. Je kunt dit bedrag opwaarderen op de pas en jouw zaken netjes voltooien.

 

Hulp bij aangifte in Capelle aan den IJssel

De wijkwinkels van Welzijn Capelle organiseren ook dit jaar invuldagen voor de belastingaangifte 2018. Een afspraak maken kan vanaf 1 maart door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 264 02 20.

Afspraak belastingaangifte plannen
De baliemedewerkers van het VIP noteren alle gegevens van mensen die bellen of langskomen voor een belastingaangifte-afspraak. Daarna sturen zij per post een bevestiging van de afspraak op één van de locaties én een lijst met de papieren die nodig zijn bij de afspraak.

Inkomensgrenzen
Het invullen is gratis voor Capellenaren, maar er gelden wel inkomensgrenzen. Alleenstaanden mogen een maximaal bruto jaarinkomen van € 28.000 hebben (en maximaal
€ 30.000 aan eigen vermogen). Gehuwden of partners mogen samen een maximaal bruto jaarinkomen hebben van € 36.000 (en maximaal € 60.000 aan eigen vermogen).

DigiD noodzakelijk

Voor de belastingaangifte is een DigiD verplicht. Gehuwden en samenwonenden hebben ieder een eigen DigiD nodig. De vrijwilligers in de wijkwinkels kunnen helpen bij het aanvragen van een DigiD. Kijk op www.welzijncapelle.nu voor de spreekuren en adressen. Let op: een DigiD aanvragen duurt minstens twee weken!

Hulp bij aangifte in Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel kun je terecht bij de Formulierenhulp van de KrimpenWijzer voor hulp bij het invullen van formulieren. De Formulierenhulp houdt spreekuur in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen aan den IJssel. Formulierenhulp is er iedere woensdag van 10:00 tot 11:30 uur en iedere maandag van 14:00 tot 15:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

In de maanden maart en april zijn er extra spreekuren voor het invullen van belastingaangifte. Hiervoor moet je wel eerst een afspraak maken. Dit kan bij het Vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer.

Het Vrijwilligersloket is bereikbaar via telefoonnummer 0180 515 840, of kom langs in het gezondheidscentrum: ma, wo en vr van 9:00 tot 12:30 uur en di en do van 9:00 tot 16:00 uur.

Heb je nog geen DigiD?

vragen over je DigiD

Op deze website legt Steffi uit wat DigiD is, hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je het kunt gebruiken. Ook kun je oefenen met aanvragen.  

Tips van de consumentenbond

De consumentenbond geeft je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting over 2018.

Eerst je aangifte oefenen?

De Belastingdienst bied je de mogelijk om je aangifte te oefenen in de aangiftesimulatie. Bijvoorbeeld om te zien wat je allemaal moet invullen.

Meer met de computer in de bibliotheek

Bij de bibliotheek kun je wekelijks terecht om te oefenen, om te leren of om elkaar te ontmoeten in een dicgicafé.

Agenda

Bekijk hier de volledige agenda