BoekStart

Voorlezen? Ja natuurlijk! Baby’s houden van boeken

Uit onderzoek blijkt dat het lezen met baby’s, dreumesen en peuters zowel hun taal- en spraakontwikkeling als de concentratie stimuleert. En daar heeft je kind een leven lang plezier van. Het is dus zaak zo jong mogelijk met boekjes aan de slag te gaan.  

Maak je baby lid!

Baby's zijn gratis lid. Je hebt altijd een enorme keuze aan boekjes die je samen met jouw kind kunt ontdekken?

BoekStartkoffertje cadeau

Als je je 0-2-jarige lid maakt van de Bibliotheek, krijg je een koffertje met 2 boekjes en voorleestips voor jouw kindje.

Voorlezen, waarom?

  • Het is een warm moment samen
  • Geeft baby's informatie over de wereld om hen heen
  • Oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen
  • Prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden
  • Stimuleert de taal- en spraakontwikkeling

Boekentips

de BoekStart app

De app staat boordevol video's en informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je er de nieuw­ste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleu­ter. Ook kun je jouw voorleesmoment vastleggen en een voorleeswekker instellen die je er aan herinnert om voor te lezen en nieuwe boekjes te halen bij de bieb!

Meer weten?

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Als het Sint-Maartensspel in de stad wordt opgevoerd, leren Marieke en haar beertje dat het goed is om te delen wat ze zelf bezitten. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Bereslim

Kinderjury 2019

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters.Tot het aanbod behoren digitale prentenboeken, leerzame taalspellen en spellen die een goede taakaanpak stimuleren.

Over BoekStart

BoekStart is een landelijke programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek. Het is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.