de Bibliotheek van thuis

Collectie

We houden van boeken en geloven in delen

Als boekenliefhebbers weten we, dat met een kritische blik kijken naar je boekenkast soms nodig is om plek te maken voor nieuw leesvoer. Natuurlijk kun je je boeken lenen bij de bibliotheek, maar je eigen boeken ruilen of delen zijn ook goede opties.

Door te delen hoef je geen afscheid te nemen van je boek.
Door te ruilen krijg je er een vers verhaal of informatie voor terug. Daarbij deel je het leesplezier en geniet iemand anders ook van het boek.

Om dit te realiseren willen we de boekenkasten van de Capelle- en Krimpenaren aan elkaar verbinden in de Bibliotheek van thuis.

Minibibliotheek

Deze kleine bibliotheken zijn een manier om boeken met elkaar te delen.

Boeken die je interessant vindt, neem je mee en breng je na het lezen al dan niet terug. Zelf boeken delen? Zet ze in de kast! De minibibliotheken zijn van iedereen en we hopen dat veel mensen hieromheen met elkaar in gesprek komen.

Ook een minibibliotheek starten? Neem contact op met collectiespecialist Marleen Windhorst m.windhorst@bibliotheekaandenijssel.nl of bel met 010 450 32 44.

Locaties

Vind een minibibliotheek in jouw buurt

Een (groeiend) overzicht van de minibibliotheken vind je op Google Maps. Zo tref je altijd een minibieb bij jou in de buurt. Veel leesplezier!
 

Naar Google Maps