Gouden uurtje

Activiteiten

Voorlezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking

Bij het Gouden uurtje lezen vrijwilligers voor aan volwassenen met een verstandelijke beperking. De Gouden uurtjes vinden plaats bij Bibliotheek Krimpen.

Wil je een keer een Gouden uurtje bijwonen?
Neem contact op met Ellen Snoeren, coördinator vrijwilligers. Bel 010 450 32 44 of mail e.snoeren@bibliotheekaandenijssel.nl.

Norma, vrijwilligster Gouden uurtje

Norma zet zich al twaalf jaar in voor volwassenen met een verstandelijke beperking, tijdens het Gouden uurtje.

“Annie M.G. Schmidt doet het altijd goed; zij is grappig zonder kinderachtig te zijn. Zielige verhalen vallen in de smaak, en griezelige verhalen. Maar niet te eng!” Ze vervolgt: “Dierenverhalen zijn ook een succes. Die hebben ook mijn voorkeur trouwens…” Een belangrijke factor, aldus de doorgewinterde vrijwilligster: “Verhalen die je aanspreken, breng je natuurlijker. Dat werkt.”

Een uur met een gouden randje

Vrijwilliger Jan van der Ent leest al jaren met veel plezier voor. Zijn vrouw Ria zorgt voor de koffie en thee en koekjes: "Koekjes zijn ook heel belangrijk".

Elke avond heeft een eigen thema. Verhalen, gedichten en muziek worden ingezet om op een interactieve manier met dit thema bezig te zijn. Deze Gouden uurtjes zijn avonden met een gouden randje; des te specialer wanneer je het deelt! Daarom zijn ook familie en vrienden natuurlijk van harte welkom.