Podcast

Hoe luister je naar een Podcast?

Mensen met een iPhone of iPad hebben de keuze tussen de standaard podcast-app die op elk iOS-apparaat staat (of iTunes op een Mac). Mensen met een Android-telefoon hebben de Google podcast app. Maar je kunt ook via Spotify luisteren naar podcasts.

In dit fimpje laat de moeder van Chris Bajema, maker van de populaire podcast Man met de Microfoon zien hoe eenvoudig het is om een podcast op je tablet te luisteren.  

Uitleg

Podcasts over boeken

 • Naar de podcast

  Je kunt het zien als luisterboekvariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer van dat.

  Bekijk details van

 • Naar de podcast

  Elke maand bespreekt Daan Doesborgh één dichter, met twee gedichten: een van zichzelf en een van iemand anders.

  Bekijk details van

 • Naar de podcast

  Op zoek naar tips voor een boeiend, interessant of goed boek? Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo's onlangs uitgekomen boeken waar ze warm voor lopen.

  Bekijk details van

 • Naar de podcast

  Een podcast over kinderboeken, voor grote mensen. Gemaakt door kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw).

  Bekijk details van

 • Naar de podcast

  Iedere maand bespreken Ellen Deckwitz en Joost de Vries onder leiding van Peter Buurman een actueel, relevant of gewoon ijzersterk boek.

  Bekijk details van

 • Naar de podcast

  Irene Houthuijs bespreekt maandelijks een bijzonder boek uit de twintigste eeuw met journalisten, vertalers, lezers en critici.

  Bekijk details van

BibliotheekCast

Vanaf nu kun je luisteren naar de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De eerste aflevering gaat over voorlezen. In de andere podcasts hoor je meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Naar de podcasts

75 jaar Vrijheid