Coronavirus

Bibliotheek aan den IJssel heeft besloten om tot 1 juni al haar vestigingen te sluiten. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd of worden uitgesteld.

• Gratis trainingen - Inloopschool

14 mei 2020

Jezelf uit blijven dagen nieuwe dingen te leren. Belangrijk voor de toekomst. Maar hoe hou jezelf gemotiveerd en wat is voor jou de prettigste manier?

Bekijk details van Gratis trainingen - Inloopschool

• De bibliotheek breidt stapsgewijs haar dienstverlening uit

7 mei 2020

Begin juni zullen eerst de centrumvestigingen van Krimpen en Capelle aan den IJssel open gaan voor leden. Op welke data de kinderbibliotheken weer open kunnen zijn we op dit moment nog aan het onderzoeken.

Bekijk details van De bibliotheek breidt stapsgewijs haar dienstverlening uit

• Winnaars spoken word wedstrijd

21 april 2020

Van 9 t/m 12 maart organiseerde Bibliotheek aan den IJssel in samenwerking met Capsloc spoken word workshops. Deze workshops maakten deel uit van Cultuurshock 2020 waarbij brugklassers een inkijkje krijgen in het culturele aanbod van Capelle. De winnaars van de wedstrijd die wij hieraan koppelden zijn inmiddels bekend!

Bekijk details van Winnaars spoken word wedstrijd

• Schrijfster Naomi Tieman leest voor

20 april 2020

Naomi Tieman leest voor uit haar boek vakantieprut en appelmummies met illustraties van Annelies Vandenbosch. Dit boek is voor de kleintjes vanaf vier jaar.

Bekijk details van Schrijfster Naomi Tieman leest voor

• Filosoferen ouder en kind

16 april 2020

Filosofe Karin Glaubitz filosofeert met kinderen naar aanleiding van verhalen. Op haar website vind je door haar vertelde verhalen met opdrachten.

Bekijk details van Filosoferen ouder en kind

• Computerhulp op afstand

10 april 2020

De bibliotheek biedt je de mogelijkheid om met persoonlijke telefonische ondersteuning je vaardigheden op de computer te verbeteren.

Bekijk details van Computerhulp op afstand

• 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

6 april 2020

In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

• Frank Krake leest voor

6 april 2020

KBO-PCOB presenteert: Boek in Beeld – ‘De laatste getuige’

Bekijk details van Frank Krake leest voor

• Belastingaangifte 2019

3 april 2020

Alle Nederlanders moeten vóór 1 mei belastingaangifte doen. Heb je daar hulp bij nodig? Door het Coronavirus gaat de hulp niet door in bijvoorbeeld de wijkwinkels en de Bibliotheek. Daardoor kun je vóór 1 mei geen hulp krijgen bij de aangifte voor de belasting 2019. Het is daarom belangrijk dat je uitstel aanvraagt bij de Belastingdienst.

Bekijk details van Belastingaangifte 2019

• Scheidingsspreekuur

3 april 2020

Het Scheidingsspreekuur is telefonisch bereikbaar. Bel 010 - 707 49 00 van maandag tot en met donderdag, tussen 10:00 - 12:00 uur.

Bekijk details van Scheidingsspreekuur