• Aangepaste opening

14 juni 2018

Donderdag 21 juni a.s. is Bibliotheek Capelle Centrum in verband met een besloten bijeenkomst open tot 15:00 uur. De volgende dag zijn we gewoon weer open om 10:00 uur en geopend tot 20:00 uur. Zien we je dan?

Bekijk details van Aangepaste opening

• Prijzen voor de beste en mooiste kinderboeken

7 juni 2018

Op woensdag 20 juni 2018 vindt dé middag plaats waarop het kinderboek gevierd wordt en de prijzen voor de beste kinderboeken centraal staan. De Zilveren Griffels, Zilveren Penselen en Paletten en de Vlag en Wimpels werden die middag bekendgemaakt en uitgereikt!

Bekijk details van Prijzen voor de beste en mooiste kinderboeken

• Spannende Boeken Weken 2018

7 juni 2018

Van woensdag 6 t/m zondag 24 juni vinden de Spannende Boeken Weken 2018 plaats. Ook dit jaar staan de Spannende Boeken Weken in het teken van vakantielezen: lekker ontspannen met een stapeltje spanning. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis. Spanning is het meest gelezen genre en het boek is onmisbaar voor een geslaagde vakantie. En die vakantie, die begint in de bibliotheek!

Bekijk details van Spannende Boeken Weken 2018

• Medewerkersbijeenkomst

30 mei 2018

Op dinsdag 5 juni is er in de ochtend een bijeenkomst voor alle medewerkers van de bibliotheek. Tijdens de bijeenkomst is Bibliotheek Capelle Centrum in de ochtend gesloten. Vanaf 13:00 uur staan de medewerkers voor je klaar om je te helpen.

Bekijk details van Medewerkersbijeenkomst

• Zomerleesclubs

24 mei 2018

De komende zomer kun je zowel in Bibliotheek Capelle Centrum als in Bibliotheek Krimpen meedoen aan een speciale Zomerleesclub.

Bekijk details van Zomerleesclubs

• Voorstelling Fred in de haven met Joris Lutz

22 mei 2018

Op woensdag 27 juni om 15:00 uur vindt er een muzikale voorstelling met Joris Lutz plaats, gratis toegankelijk in Bibliotheek Capelle Centrum, over het hondje Fred. Fred is in Rotterdam en daar wordt flink gewerkt!

Bekijk details van Voorstelling Fred in de haven met Joris Lutz

• Verhalen breien op Wereldbreidag

22 mei 2018

Breien en luisteren naar verhalen? Het kan tijdens Wereldbreidag op zaterdag 9 juni in Bibliotheek Capelle Centrum. Brei-/Creaclub van De Fluiter grijpt de uitdaging aan en gaat tussen 11:00 en 15:00 uur breien in de bibliotheek. Kom kennismaken en luister gelijk naar een mooi verhaal of een gedicht dat wordt voorgedragen.

Bekijk details van Verhalen breien op Wereldbreidag

• Taalcafé Krimpen bestaat 1 jaar

11 mei 2018

Het Taalcafé bestaat deze week 1 jaar. Dat is best bijzonder, want het Taalcafé draait helemaal zelfstandig door de inzet van vrijwilligers.

Bekijk details van Taalcafé Krimpen bestaat 1 jaar

• Schrijfcafé bibliotheek Capelle Centrum

20 april 2018

Op 25 mei en 29 juni is er in Bibliotheek Capelle Centrum een schrijfcafé; een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen die graag wil schrijven of dit eens wil proberen. Tijdens de workshop krijg je verschillende inspiratiebronnen en technieken aangereikt. Je leest en luistert naar gedichten en verhalen van bekende en onbekende schrijvers om de “kunst af te kijken”. Daarna ga je zelf aan de slag en deel je je verhaal met de andere deelnemers.

Bekijk details van Schrijfcafé bibliotheek Capelle Centrum

• De Voorleeshoek komt voorlezen!

19 april 2018

De Voorleeshoek toert door Nederland! Op maandag 30 april komt Anouk Overman van De Voorleeshoek voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum. Zorg dat je erbij bent!

Bekijk details van De Voorleeshoek komt voorlezen!