• Schrijfcafé bibliotheek Capelle Centrum

20 april 2018

Het Schrijfcafé is een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen die graag wil schrijven of dit eens wil proberen. Tijdens de workshop krijg je verschillende inspiratiebronnen en technieken aangereikt. Je leest en luistert naar gedichten en verhalen van bekende en onbekende schrijvers om de “kunst af te kijken”. Daarna ga je zelf aan de slag en deel je je verhaal met de andere deelnemers.

Bekijk details van Schrijfcafé bibliotheek Capelle Centrum

• De Voorleeshoek komt voorlezen!

19 april 2018

De Voorleeshoek toert door Nederland! Op maandag 30 april komt Anouk Overman van De Voorleeshoek voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum. Zorg dat je erbij bent!

Bekijk details van De Voorleeshoek komt voorlezen!

• Sara Vermeer uit Havo 5 wint Comeniuslezing

19 april 2018

Dinsdag vond de eerste Comeniuslezing plaats in de bibliotheek aan het Stadsplein. Deze lezing werd georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met het Comeniuscollege. Er werden vijf pitches gehouden over uiteenlopende onderwerpen. De vijf leerlingen van het Comeniuscollege waren geselecteerd, omdat ze tijdens het presenteren van hun profielwerkstuk, eerder dit jaar, uitblonken.

Bekijk details van Sara Vermeer uit Havo 5 wint Comeniuslezing

• Scholier op zoek naar een bijbaan?

17 april 2018

Bibliotheek aan den IJssel is op zoek naar scholieren. We bieden je een prachtige mogelijkheid om de bibliotheek samen met collega’s te maken tot een plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.

Bekijk details van Scholier op zoek naar een bijbaan?

• Vacature gastvrouw / -heer

17 april 2018

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek? Wij hebben jou nodig! Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Bij ons kun je de rol van gastheer/gastvrouw vervullen. Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bibliotheek te maken tot een gezellige ontmoetingsplaats.

Bekijk details van Vacature gastvrouw / -heer

• Leren voor je examen? In de bibliotheek natuurlijk!

12 april 2018

De examens staan zo langzamerhand weer voor de deur. Voor wie niet thuis kan of wil leren, is er een hartstikke goed alternatief: de bibliotheek! Of je nu alleen of samen wilt studeren, Bibliotheek Capelle Centrum heeft mooie tafels om aan te werken, studieplekken en relaxte zithoeken waar jij het je, samen met je boeken, lekker gemakkelijk kunt maken.

Bekijk details van Leren voor je examen? In de bibliotheek natuurlijk!

• Ben jij onze nieuwe (inval)bibliotheekmedewerker?

12 april 2018

Ben jij klantgericht? Heb je een passie voor lezen en zie je niet op tegen digitale ontwikkelingen? Wil je mensen helpen bij het verbeteren van taal– en digitale vaardigheden en dat in je eigen woonplaats/regio? Dan zoeken wij jou!

Bekijk details van Ben jij onze nieuwe (inval)bibliotheekmedewerker?

• Shakespeare op Ibiza, in de bibliotheek

12 april 2018

Midzomerdagdroom heet de nieuwe productie die Stichting Turf op de planken brengt in Theater Swanla, met op 25 mei 2018 een unieke proefvoorstelling in Bibliotheek Capelle Centrum! Het stuk is een eigentijdse bewerking van de klassieker A Midsummer Night’s Dream van William Shakespeare. Deze romantische komedie verscheen in 1600 en is bijna het enige stuk dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

Bekijk details van Shakespeare op Ibiza, in de bibliotheek

• Comeniuslezing

12 april 2018

Na een voorronde geselecteerde leerlingen van het Comenius college houden op dinsdag 17 april a.s. hún Comeniuslezing in de Bibliotheek. Kom ook, moedig ze aan, zie wie de winnaar wordt en geniet van 5 gratis lezingen.

Bekijk details van Comeniuslezing

• Geslaagd lijsttrekkersdebat Krimpen

11 maart 2018

Gisteravond vond het lijsttrekkersdebat plaats in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De opkomst was boven verwachting en de sfeer was even goed. Er werd vurig gedebatteerd, met respect voor elkaar én aandacht voor helder taalgebruik. De winnende lijsttrekker, zo besloot de jury, was Wouter van Blanken (GroenLinks).

Bekijk details van Geslaagd lijsttrekkersdebat Krimpen