• Uitslag boekverloting Schrijversdag

16 oktober 2019

Tijdens de Schrijversdag op 12 oktober in de Tuyter in Krimpen vond een boek verloting plaats. Op deze pagina vind je de winnende nummers. Staat jouw nummer erbij? Dan kan je jouw boek ophalen in de Bibliotheek Krimpen.

Bekijk details van Uitslag boekverloting Schrijversdag

• E-Reader wordt niet herkend in ADE

25 september 2019

Er zijn enkele Kobo gebruikers die aangeven dat hun e-reader niet herkend wordt in ADE (Adobe Digital Edition), ondanks 'verbinden' te hebben geselecteerd op de e-reader en het gebruik van juist werkende USB uitgang en kabel.

Bekijk details van E-Reader wordt niet herkend in ADE

• Bibliotheek en Krimpenerwaardcollege gaan samenwerken

16 september 2019

Nederlandse jongeren lezen steeds minder vaak en met steeds minder plezier. Lezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling en vergroot de kansen van jongeren op het afronden van een opleiding. Daarom gaan de bibliotheek en het Krimpenerwaardcollege een samenwerking aan om jongeren te motiveren meer te lezen.

Bekijk details van Bibliotheek en Krimpenerwaardcollege gaan samenwerken

• Lenen met je smartphone, zonder abonnement

8 september 2019

Bibliotheek Capelle Centrum en Krimpen kun je nu boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van de bibliotheek.

Bekijk details van Lenen met je smartphone, zonder abonnement

• Brandweerspreekuur in de bibliotheek!

8 september 2019

Met de brandweer in gesprek over veiligheid. Elke laatste donderdag van de maand is er in Bibliotheek Capelle Centrum een spreekuur.

Bekijk details van Brandweerspreekuur in de bibliotheek!

• Elfjes Wedstrijd Capelle

14 augustus 2019

Schrijf jij het winnende Elfje? Taalnetwerk Capelle aan den IJssel organiseert tijdens de Week van het Nederlands een Elfjes-gedichtenwedstrijd.

Bekijk details van Elfjes Wedstrijd Capelle

• Elfjes Wedstrijd Krimpen

14 augustus 2019

Schrijf jij het winnende elfje? Bibliotheek aan den IJssel organiseert tijdens de Week van de Taal een Elfjes-gedichtenwedstrijd.

Bekijk details van Elfjes Wedstrijd Krimpen

• Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit

25 juli 2019

Sinds de start van het landelijke e-bookplatform in 2014 hebben bibliotheekleden van Bibliotheek aan den IJssel meer dan 74.000 e-books geleend.

Bekijk details van Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit

• Beter begrijpen wat je leest

17 juli 2019

Je spreekt en leest Nederlands minimaal op A1-niveau? De bibliotheek heeft voor jou een leesclub waar je wekelijks gratis naar toe kunt.

Bekijk details van Beter begrijpen wat je leest

• ‘Zing Nederlands met me’ van start

17 juli 2019

Meezingsfestijn voor iedereen die van zingen houdt. Vanaf 12 september elke week.

Bekijk details van ‘Zing Nederlands met me’ van start