• Bouw met minecraft je eigen kasteel

11 oktober 2018

Ben jij wel eens met Minecraft aan de slag geweest? Dan is deze workshop zeker iets van jou. Kom je eigen middeleeuwse kasteel bouwen in de bibliotheek in Krimpen!

Bekijk details van Bouw met minecraft je eigen kasteel

• Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen

4 oktober 2018

Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Dit webinar nodigt je uit om zelf stappen te maken zodat veranderen aangenaam wordt. Veranderen is een vaardigheid die je kunt trainen. En doorzetten loont!

Bekijk details van Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen

• Nationale Voorleeslunch 2018

4 oktober 2018

Vrijdag 5 oktober a.s. vindt de Nationale Voorleeslunch weer plaats. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls en zij zal dit voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum, tijdens de besloten lunch die Bibliotheek aan den IJssel aanstaande vrijdag organiseert. Tijdens de lunch is de bibliotheek natuurlijk gewoon open, maar de gelegenheid zelf is uitsluitend voor genodigden.

Bekijk details van Nationale Voorleeslunch 2018

• Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis

26 september 2018

Zondag 7 oktober om 14:00 uur vindt de prachtige familievoorstelling (4+) Toby's Alfabed van Theater de Winter plaats in het Van Cappellenhuis. Letters leren gaat spelenderwijs met het verhaal van Toby's Alfabed.

Bekijk details van Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis

• Geslaagd Open Huis

25 september 2018

Afgelopen zaterdag 22 september vond Open Huis Stadsplein 39 plaats. Dat werd een groot feest, met workshops, activiteiten, lekkernijen en muziek. Meer dan 1300 mensen bezochten het Open Huis tussen 11:00 en 15:00 uur. Jong en oud! Zichtbaar genoten zij van illustreren, greenscreenen, interviews, zingen en nog veel meer. Uiteraard was directeur-bestuurder Conny Reijngoudt aanwezig, de burgemeester – én kinderburgemeester! – kwam op bezoek, Radio Capelle maakte live radio tijdens het Open Huis en...

Bekijk details van Geslaagd Open Huis

• Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek

25 september 2018

In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week van de Duurzaamheid. Een initiatief vanuit de gemeente, maar in samenwerking met allerlei partners. Een week lang, vanaf de Nationale Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober t/m woensdag 17 oktober, worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. De bibliotheek doet mee. Doen jullie ook mee?

Bekijk details van Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek

• Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk

19 september 2018

Op woensdag 3 oktober organiseert Bibliotheek aan den IJssel een heus Kinderboekenweekfeest, met gratis activiteiten en workshops voor kinderen. Je kunt je nog t/m 30 september a.s. inschrijven voor maximaal twee workshops.

Bekijk details van Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk

• Computercursus

13 september 2018

Het internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet.

Bekijk details van Computercursus

• Cursus van de maand september

29 augustus 2018

Hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten. Wat doe jij als je lichaam zulke signalen geeft? Doe je een stapje terug of ploeter je toch nog even door? In deze cursus leer je hoe je luistert naar je eigen lijf. Want je lichaam geeft die signalen niet voor niets. Leer ze begrijpen, leer ze respecteren en voel je lichamelijk en geestelijk sterker.

Bekijk details van Cursus van de maand september

• Lancering uitbreiding Klik & Tik

27 augustus 2018

Op 12 september geeft plaatsvervangend directeur van de directie Informatiesamenleving & Overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, mevrouw Verhulst rond 15.00 uur in Bibliotheek Capelle Centrum het startsein voor het gebruik van Klik & Tik. De tablet en Klik & Tik. De start.

Bekijk details van Lancering uitbreiding Klik & Tik