• Samenwerkingsovereenkomst eerste locaties ‘boekstart in de kinderopvang’ getekend

19 september 2017

Op 14 september is de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de eerste locaties ‘boekstart in de kinderopvang’ in ons werkgebied.

Bekijk details van Samenwerkingsovereenkomst eerste locaties ‘boekstart in de kinderopvang’ getekend

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Folder Digitaal meedoen

21 augustus 2017

Onmisbaar voor iedereen die digitaal wil meedoen!

Bekijk details van Folder Digitaal meedoen

• Bijzondere openingen

15 augustus 2017

Eerste bibliotheek op school voortgezet onderwijs & BoekStart in de kinderopvang.

Bekijk details van Bijzondere openingen

• Cursussen digitaal meedoen najaar 2017

8 augustus 2017

Dit najaar start er weer een reeks Klik en Tik én Digisterker, zodat steeds meer mensen lekker digitaal kunnen meedoen. Iets voor jou? Meld je aan en dit najaar heb jij je certificaat in handen. En... ben je heel wat digitale kennis rijker!

Bekijk details van Cursussen digitaal meedoen najaar 2017

• VoorleesExpress aan den IJssel zoekt voorlezers

8 augustus 2017

VoorleesExpress aan den IJssel zoekt enthousiaste voorlezers voor Capelle en Krimpen aan den IJssel. De VoorleesExpress doet het namelijk goed in Capelle en Krimpen, maar dat betekent wel dat meer en meer gezinnen nu wachten op een voorlezer. Op jou!

Bekijk details van VoorleesExpress aan den IJssel zoekt voorlezers

• Hulp bij invullen belastingaangifte

31 juli 2017

Elk jaar moet het weer gebeuren: de belastingaangifte. Misschien vind je dat moeilijk om te zelf doen. Zowel in Krimpen als in Capelle aan den IJssel kun je daarbij hulp krijgen.

Bekijk details van Hulp bij invullen belastingaangifte

• Elfjeswedstrijd 2017

27 juli 2017

Taalnetwerk Capelle aan den IJssel organiseert tijdens de Week van de Alfabetisering (van 4 t/m 10 september) een Elfjes-gedichtenwedstrijd. Zoals elk jaar! Schrijf jij het winnende Elfje van 2017?

Bekijk details van Elfjeswedstrijd 2017

• Vacature Bibliotheek aan huis

18 juli 2017

Bibliotheek aan den IJssel is een openbare bibliotheek en voor de klanten die niet in staat zijn de bibliotheek zelfstandig te bezoeken, is er de Bibliotheek aan Huis dienst. Voor deze dienst is de Bibliotheek op zoek naar vrijwilligers die in de gemeente Capelle een of meer klanten thuis willen bezoeken.

Bekijk details van Vacature Bibliotheek aan huis

• Nieuwe datum lezing Rodaan Al Galidi

13 juli 2017

Donderdagavond 7 september a.s. geeft Rodaan Al Galidi zijn lezing in de theaterzaal van ontmoetingscentrum de Tuyter.

Bekijk details van Nieuwe datum lezing Rodaan Al Galidi