• Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit

25 juli 2019

Sinds de start van het landelijke e-bookplatform in 2014 hebben bibliotheekleden van Bibliotheek aan den IJssel meer dan 74.000 e-books geleend.

Bekijk details van Bibliotheek aan den IJssel leent meer dan 74.000 e-books uit

• Beter begrijpen wat je leest

17 juli 2019

Je spreekt en leest Nederlands minimaal op A1-niveau? De bibliotheek heeft voor jou een leesclub waar je wekelijks gratis naar toe kunt.

Bekijk details van Beter begrijpen wat je leest

• ‘Zing Nederlands met me’ van start

17 juli 2019

Meezingsfestijn voor iedereen die van zingen houdt. Vanaf 12 september elke week.

Bekijk details van ‘Zing Nederlands met me’ van start

• Hou je van lezen?

10 juli 2019

Samenkomen met andere boekenliefhebbers en praten over het boek dat je op dat moment leest? In het najaar start weer een nieuwe leeskring!

Bekijk details van Hou je van lezen?

• Voorleeshalfuurtje voor 1,5 tot 2,5 jarigen

23 mei 2019

Boekstartcoach Anke van der Neut is in Krimpen aan den IJssel een aanspreekpunt voor ouders die vragen hebben over (voor)lezen aan/met hun jonge kind. Dat is welkom, want nog veel ouders denken dat het pas zinvol is om de boeken in te duiken als een kind pakweg één jaar oud is. Anke bezoekt regelmatig het CJG om ouders te informeren én zij houdt spreekuur in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel, waar zij advies en leestips aanreikt. Op de laatste twee dinsdagen van de maand verzorgt zij van 10:30...

Bekijk details van Voorleeshalfuurtje voor 1,5 tot 2,5 jarigen

• Kinderen lezen met andermans ogen

14 mei 2019

Samen met Kidsweek maakte de Leescoalitie elf boekenfilmpjes. In deze filmpjes vertellen kinderen over een bijzonder boek dat hen met andermans ogen naar de wereld heeft laten kijken. Bijvoorbeeld door de ogen van een leeftijdsgenootje met een lichamelijke handicap, of door de ogen van een kind dat gevlucht is. De boeken uit de filmpjes zijn allemaal in 2018 verschenen en komen dus tevens in aanmerking voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Bekijk details van Kinderen lezen met andermans ogen

• Bibliotheek Capelle Centrum opent om 13:00 uur

13 mei 2019

In verband met een organisatieoverleg is Bibliotheek Capelle Centrum vanochtend gesloten en geopend vanaf 13:00 uur. Bij voorbaat dank voor je begrip en heel graag tot vanmiddag!

Bekijk details van Bibliotheek Capelle Centrum opent om 13:00 uur

• Kwispellezen in Kinderlab Schollevaar

8 mei 2019

Vanaf vandaag lezen vijf kinderen uit groep 4, van de Catamaran en de Sjalomschool in Capelle aan den IJssel, elke woensdag voor aan hulphond Jopie. Ze doen dat acht weken lang in het kader van 'kwispellezen', een initiatief dat bedoeld is als steuntje in de rug voor kinderen die lezen lastig vinden en niet zo leuk. Uit onderzoek en ervaring met kwispellezen elders blijkt dat het goed werkt en dat het leesniveau verbetert.

Bekijk details van Kwispellezen in Kinderlab Schollevaar

• Boekenruilbeurs Krimpen tijdens Zin in Groen Verwonderdag

23 april 2019

Op zaterdag 18 mei kun je in de Tuyter en op buitenlocaties in Krimpen aan den IJssel terecht voor workshops, lezingen, proeverijen, muziek en theater rondom duurzaamheid. Want een duurzame leefstijl begint bij je verwonderen! Bibliotheek aan den IJssel doet ook mee, met een boekenruilbeurs waar je jouw oude boek(en) omruilt voor nieuwe. Duurzaam, dat doe je samen, toch! Bekijk het programma en laat je inspireren op 18 mei a.s.

Bekijk details van Boekenruilbeurs Krimpen tijdens Zin in Groen Verwonderdag

• Brownies & DownieS Capelle verkozen tot leukste restaurant

23 april 2019

'Onze' Brownies & DownieS Capelle aan den IJssel is onlangs verkozen tot leukste restaurant, van de gemeente maar ook van Zuid-Holland! Wat zijn ze terecht trots en wat zijn wij trots op hen. De bibliotheek is nog gezelliger – en ruikt heerlijk! – sinds hun komst. Van harte gefeliciteerd Jolanda Opschoor en team!

Bekijk details van Brownies & DownieS Capelle verkozen tot leukste restaurant