• 'Klim op de zeepkist!' op Internationale Vrouwendag

22 februari 2018

Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Het thema voor 2018 is Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig #wijzijngelijkwaardig. Op initiatief van Çilay Özdemir, kandidaat-raadslid van D66, organiseert de bibliotheek op 8 maart 2018 in de bibliotheek aan het Stadsplein het podium ‘Klim op de zeepkist!’. Raadsleden en kandidaat-leden van de gemeente Capelle aan den IJssel zullen zich uitspreken omtrent dit thema. Het publiek praat natuurlijk mee.

Bekijk details van 'Klim op de zeepkist!' op Internationale Vrouwendag

• Winnaar Nationale Voorleeswedstrijd komt van De Catamaran

21 februari 2018

Gisteren vond de De Nationale Voorleeswedstrijd plaats in Bibliotheek Capelle Centrum. De opkomst was goed, de sfeer ook; kandidaten werden door hun fans flink aangemoedigd. In totaal deden dertien kandidaten mee. Tien scholen uit Capelle en drie uit Krimpen aan den IJssel. De winnaar? Dát is Shanet Pourmohammadi uit groep 8 van obs De Catamaran geworden. Zij staat op 17 maart 2018 in de provinciale finale.

Bekijk details van Winnaar Nationale Voorleeswedstrijd komt van De Catamaran

• Rabobank Rotterdam en bibliotheek tekenen sponsorovereenkomst

21 februari 2018

'Buren' Rabobank en Bibliotheek aan den IJssel hebben de sponsorovereenkomst ondertekend waarmee Rabobank Rotterdam een bedrag van 3000 euro investeert in taalgerelateerde activiteiten, workshops en activiteiten op het gebied van digitaal meedoen. Deze activiteiten zullen gaan plaatsvinden op de werkplaats, midden in het prachtig verbouwde pand aan het Stadsplein.

Bekijk details van Rabobank Rotterdam en bibliotheek tekenen sponsorovereenkomst

• Taalentjes: (digi)taal en het jonge kind

20 februari 2018

Dinsdag 10 april 2018 organiseert Bibliotheek aan den IJssel een avondvullend, informatief programma gericht op taalontwikkeling en digitale vaardigheden van het jonge kind van 0 tot 6 jaar. In informatieve sessies word je op de hoogte gebracht van belangrijke ontwikkelingen rond taalvaardigheid en mediaopvoeding.

Bekijk details van Taalentjes: (digi)taal en het jonge kind

• Themater | De digitale burger, Isala Theater

20 februari 2018

Woensdag 21 februari kunt u in het Isala Theater weer meepraten tijdens de thema-avond, dit keer: de digitale burger.

Bekijk details van Themater | De digitale burger, Isala Theater

• Schrijfster Griet op de Beeck te gast in het Isala

15 februari 2018

Een samenwerking tussen het Isala theater en Bibliotheek aan den IJssel. | Schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2018, Griet op de Beeck, is in de Boekenweek te gast in het Isala en vertelt u over haar leven en haar boeken, én leest voor uit eigen werk.

Bekijk details van Schrijfster Griet op de Beeck te gast in het Isala

• Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

13 februari 2018

Volgende week dinsdag, vindt van 15:45 tot 18:00 uur – alweer voor de 25e keer! – de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Onze regionale topvoorlezers zullen van zich laten horen in de Bibliotheek aan het Stadsplein. Maar liefst veertien scholen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel doen mee met hun groepen 7 en 8. De winnaar gaat door naar de provinciale finale!

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

• Twee nieuwe 'de Bibliotheek op school'-locaties

13 februari 2018

Afgelopen maandag, 12 februari 2018, hebben twee schooldirecteuren het samenwerkingscontract ‘de Bibliotheek op School’ getekend. Het zijn de eerste scholen van het Katholieke schoolbestuur, de RVKO, die de krachten bundelen met Bibliotheek aan den IJssel. Hiermee worden alweer de 25e en 26e locatie ‘de Bibliotheek op school’ een feit!

Bekijk details van Twee nieuwe 'de Bibliotheek op school'-locaties

• Praat mee tijdens het Krimpens lijsttrekkersdebat!

13 februari 2018

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Hét moment waarop de Krimpenaar zijn stem kan laten horen. Voorafgaand aan de verkiezingen organiseert de bibliotheek op zaterdagavond 10 maart in de Tuyter het Krimpense lijsttrekkersdebat. De lijsttrekkers van alle politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen gaan met elkaar in debat. Een kundige debatleider voert de lijsttrekkers langs stellingen over onderwerpen die spelen in Krimpen aan den IJssel. Het publiek wordt daarin meegenomen.

Bekijk details van Praat mee tijdens het Krimpens lijsttrekkersdebat!

• Hoe werkt stemmen?

7 februari 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart 2018, in maar liefst 335 gemeenten in Nederland. Jij gaat toch ook stemmen? Hoe het werkt, dat wordt heel eenvoudig en duidelijk uitgelegd op hoewerktstemmen.nl

Bekijk details van Hoe werkt stemmen?