• Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen

25 januari 2018

Gisteren zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan, óók in de bibliotheek. Er werd voorgelezen uit onder andere 'Ssst! De tijger slaapt', zowel in Krimpen als in Capelle aan den IJssel. Het was een gezellige drukte!

Bekijk details van Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen

• Nationale Voorleesdagen van start

23 januari 2018

Morgen is het zover, dan starten de Nationale Voorleesdagen 2018! Die duren tot en met 3 februari en zijn in het leven geroepen om voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Het Prentenboek van het Jaar is dit jaar 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen van start

• VoorleesExpress aan den IJssel zoekt voorlezers in Capelle

11 januari 2018

VoorleesExpress aan den IJssel zoekt enthousiaste voorlezers voor Capelle aan den IJssel. De VoorleesExpress doet het namelijk goed, maar dat betekent wel dat meer en meer gezinnen nu wachten op een voorlezer. Op jou!

Bekijk details van VoorleesExpress aan den IJssel zoekt voorlezers in Capelle

• Je kinderen lid maken van de bibliotheek? Vanaf nu gratis!

9 januari 2018

Per 2018 kunnen kinderen geheel gratis lid worden van de bibliotheek. Voorheen betaalde je voor kinderen geen abonnementskosten, maar wél inschrijfkosten. Daar hebben we mee afgerekend. Kijk, zo wordt lid worden van de bibliotheek natuurlijk wel heel aantrekkelijk!

Bekijk details van Je kinderen lid maken van de bibliotheek? Vanaf nu gratis!

• Gratis e-cursus van de maand: slaap

9 januari 2018

Wist je dat je als bibliotheeklid gratis online cursussen kunt volgen? Logisch, vinden wij, want als bibliotheek maken wij ons hard voor een leven lang lezen, een leven lang leren en digitaal meedoen. Elke maand staat er een ander thema centraal. In januari is dat 'slaap'.

Bekijk details van Gratis e-cursus van de maand: slaap

• Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

9 januari 2018

Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start! Die openen feestelijk met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in grote getale aan meedoen. Het Prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup staat centraal. Ook in de bibliotheek vieren we de Nationale Voorleesdagen. Kom je ze meevieren?

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

• Stadspleinpand compleet vernieuwd weer open

2 januari 2018

Gisteren, maandag 8 januari 2018, is de verbouwde centrumvestiging van Bibliotheek aan den IJssel opengegaan. Het pand aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel wordt gedeeld met een horecapartij, Rabobank, Anytime Fitness, de Kunstuitleen en de stichting Taalcoaching Capelle. Dat er ruimte is ingeleverd is bijzonder genoeg niet te merken; de nieuwe vormgeving maakt dat het pand ruimer en sfeervoller oogt dan ooit. Capellenaren zullen hun ogen uit kijken. En zich er thuisvoelen!

Bekijk details van Stadspleinpand compleet vernieuwd weer open

• Nieuwe blog directeur Conny Reijngoudt

19 december 2017

Een verse blog van 'onze Conny', directeur van Bibliotheek aan den IJssel Conny Reijngoudt, over eenzaamheid tijdens de feestdagen, druk-drukker-drukst, de opening van onze gloednieuwe centrumvestiging en teamspirit! En... met een speciaal bedankje voor u, die zo geduldig is geweest in de afgelopen verbouwingstijd.

Bekijk details van Nieuwe blog directeur Conny Reijngoudt

• De grote terugverhuizing

18 december 2017

Miranda de Haan, Stadsdichter van Capelle aan den IJssel heeft ter gelegenheid van de verbouwing van Bibliotheek Capelle Centrum een Capels vertelsel gemaakt.

Bekijk details van De grote terugverhuizing

• Opening Kinderlab Schollevaar

12 december 2017

Woensdag 10 januari 2018 om 13:00 uur opent het Kinderlab: een inspirerende plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders. Zij kunnen er terecht voor hulp en ondersteuning op het gebied van huiswerk, taal, administratie en opvoeding. Ook zijn er activiteiten voor kinderen gericht op talentontwikkeling en ontmoeting. Bibliotheek aan den IJssel krijgt er een haal- en brengpunt waar jong en oud materialen kan ophalen en retourneren. Een leesconsulent van de bibliotheek is aanwezig om hierbij te...