• Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek

25 september 2018

In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week van de Duurzaamheid. Een initiatief vanuit de gemeente, maar in samenwerking met allerlei partners. Een week lang, vanaf de Nationale Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober t/m woensdag 17 oktober, worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. De bibliotheek doet mee. Doen jullie ook mee?

Bekijk details van Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek

• Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk

19 september 2018

Op woensdag 3 oktober organiseert Bibliotheek aan den IJssel een heus Kinderboekenweekfeest, met gratis activiteiten en workshops voor kinderen. Je kunt je nog t/m 30 september a.s. inschrijven voor maximaal twee workshops.

Bekijk details van Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk

• Computercursus

13 september 2018

Het internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet.

Bekijk details van Computercursus

• Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

4 september 2018

De bibliotheek is de plek waar je boeken leent, of dvd’s, waar je misschien een krantje leest of de Kunstuitleen of het taalcafé bezoekt. Maar de bibliotheek is ook een stichting, een organisatie die bestaat – en voortbestaat – dankzij bevlogen mensen met hart en oog voor de rol die de bibliotheek speelt in onze samenleving. Twee van die gezichten zijn Pieter van Keulen en Richard de Rijk, de voormalig voorzitter én de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek aan den IJssel. Maar,...

Bekijk details van Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

• Cursus van de maand september

29 augustus 2018

Hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten. Wat doe jij als je lichaam zulke signalen geeft? Doe je een stapje terug of ploeter je toch nog even door? In deze cursus leer je hoe je luistert naar je eigen lijf. Want je lichaam geeft die signalen niet voor niets. Leer ze begrijpen, leer ze respecteren en voel je lichamelijk en geestelijk sterker.

Bekijk details van Cursus van de maand september

• Lancering uitbreiding Klik & Tik

27 augustus 2018

Op 12 september geeft plaatsvervangend directeur van de directie Informatiesamenleving & Overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, mevrouw Verhulst rond 15.00 uur in Bibliotheek Capelle Centrum het startsein voor het gebruik van Klik & Tik. De tablet en Klik & Tik. De start.

Bekijk details van Lancering uitbreiding Klik & Tik

• Samen pakken we laaggeletterdheid aan

15 augustus 2018

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend.

Bekijk details van Samen pakken we laaggeletterdheid aan

• De Voorleeshoek komt voorlezen

14 augustus 2018

Eerder dit jaar kwam Anouk Overman van De Voorleeshoek voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum en op donderdag 27 september zal zij opnieuw komen voorlezen in de centrumvestiging in Capelle aan den IJssel, dit keer voor de jongste lezertjes van tweeënhalf tot vier jaar.

Bekijk details van De Voorleeshoek komt voorlezen

• Borstelbot en action cam activiteit volgeboekt

26 juli 2018

Het zomerprogramma 'Zo tof is techniek!' wordt enthousiast ontvangen. Na een succesvolle aftrap op woensdag 18 juli, hadden we gisteren een werktafel vol bevlogen 'action cammers'. De laatste action cam activiteit, op woensdag 22 augustus a.s. is volgeboekt. Ook het borstelbot bouwen, volgende week 1 augustus is vol. Je kunt je nog aanmelden voor MakeyMakey op woensdag 8 en 15 augustus.

Bekijk details van Borstelbot en action cam activiteit volgeboekt

• Brownies & downieS na de zomervakantie open

26 juli 2018

Na de zomervakantie is het dan eindelijk zover... dan opent de Stadspleinvestiging van Brownies & downieS, in de bibliotheek welteverstaan! Voor een kop koffie, lunch of natuurlijk een brownie ben je vanaf dat moment dus heel hartelijk welkom.

Bekijk details van Brownies & downieS na de zomervakantie open