Actueel

Resultaat 51 - 60 (van 224)

 • De Voorleeshoek komt voorlezen

  14 augustus 2018

  Eerder dit jaar kwam Anouk Overman van De Voorleeshoek voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum en op donderdag 27 september zal zij opnieuw komen voorlezen in de centrumvestiging in Capelle aan den IJssel, dit keer voor de jongste lezertjes van tweeënhalf tot vier jaar.

  Bekijk details van De Voorleeshoek komt voorlezen

 • Borstelbot en action cam activiteit volgeboekt

  26 juli 2018

  Het zomerprogramma 'Zo tof is techniek!' wordt enthousiast ontvangen. Na een succesvolle aftrap op woensdag 18 juli, hadden we gisteren een werktafel vol bevlogen 'action cammers'. De laatste action cam activiteit, op woensdag 22 augustus a.s. is volgeboekt. Ook het borstelbot bouwen, volgende week 1 augustus is vol. Je kunt je nog aanmelden voor MakeyMakey op woensdag 8 en 15 augustus.

  Bekijk details van Borstelbot en action cam activiteit volgeboekt

 • Brownies & downieS na de zomervakantie open

  26 juli 2018

  Na de zomervakantie is het dan eindelijk zover... dan opent de Stadspleinvestiging van Brownies & downieS, in de bibliotheek welteverstaan! Voor een kop koffie, lunch of natuurlijk een brownie ben je vanaf dat moment dus heel hartelijk welkom.

  Bekijk details van Brownies & downieS na de zomervakantie open

 • Zomerblog directeur

  26 juli 2018

  Conny Reijngoudt, directeur van de bibliotheek, schrijft regelmatig een blog. Dit keer een blog in zomerse sferen, passend bij lekker lang lui lummelen in de tuin, aanschuiven bij leuke activiteiten in de bieb en genieten van koelte waar die te vinden is...

  Bekijk details van Zomerblog directeur

 • Aan den IJssel houdt hoofd en bieb koel

  25 juli 2018

  Verschillende bibliotheken zijn deze dagen dicht, omdat de warmte te veel blijkt voor zowel bezoekers als medewerkers. Bibliotheek aan den IJssel houdt het hoofd én de bieb koel, dus stap binnen voor een boekje, om even op adem te komen, een krantje te lezen of materialen in te leveren. Wij zijn gewoon open!

  Bekijk details van Aan den IJssel houdt hoofd en bieb koel

 • Bibliotheek in modern jasje

  25 juli 2018

  Het Stadsplein en de Koperwiek worden onder handen genomen de komende tijd. De bibliotheek heeft de verbouwing er al op zitten; alleen Brownies & Downies komt er nog bij, in het vernieuwde bibliotheekpand. De verbouwing die de bibliotheek heeft ondergaan, maakt van Bibliotheek Capelle Centrum een duurzame, sfeervolle bibliotheek waar Capellenaren zich welkom voelen. Op de website centrumxpeditie.nl vind je alle informatie rondom de verbouwing van het stadshart van Capelle aan den IJssel en dus ook...

  Bekijk details van Bibliotheek in modern jasje

 • Voorlezer worden in Capelle aan den IJssel?

  19 juli 2018

  VoorleesExpress aan den IJssel zoekt enthousiaste voorlezers voor Capelle aan den IJssel. De VoorleesExpress doet het namelijk goed, maar dat betekent wel dat meer en meer gezinnen nu wachten op een voorlezer. Misschien wel op jou!

  Bekijk details van Voorlezer worden in Capelle aan den IJssel?

 • 3 oktober Kinderboekenweekfeest

  19 juli 2018

  Save the date: 3 oktober 2018. Dan is het feest. En hoe! 3 t/m 10 oktober is het namelijk Kinderboekenweek! Het thema dit jaar: vriendschap. Kinderboeken over vriendschap staan centraal en de bibliotheek luidt deze mooie week in met een heus kinderboekenweekfeest! Dus zet 'm vast in je agenda: 3 oktober 2018, Bibliotheek Capelle Centrum én Krimpen.

  Bekijk details van 3 oktober Kinderboekenweekfeest

 • Leesplezier in elk gezin!

  18 juli 2018

  10 jaar VoorleesExpress! | Stichting VoorleesExpress is een landelijk initiatief dat ervoor zorgt dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streeft de VoorleesExpress ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen, ook in Krimpen en Capelle aan den IJssel.

  Bekijk details van Leesplezier in elk gezin!

 • Cursus van de maand augustus: kick-start je carrière

  17 juli 2018

  Je bent een loyale medewerker, al jaren in vaste dienst. Prima salaris, prima werk. Toch knaagt er iets. Doe je iets waar je echt blij van wordt? En wat doe je als ineens je baan ophoudt te bestaan? HR-coach Emma Penn-de Kleer laat je in dit webinar zien hoe je het heft in eigen handen neemt. Pak zelf de regie over de toekomst van je loopbaan!

  Bekijk details van Cursus van de maand augustus: kick-start je carrière