Coronavirus

Bibliotheek aan den IJssel heeft besloten om tot 1 juni al haar vestigingen te sluiten. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd of worden uitgesteld.

• Burgemeester bezoekt Gouden Uurtje

1 april 2019

Vrijdagavond bezocht burgemeester Martijn Vroom het Gouden Uurtje in Krimpen aan den IJssel, een tweewekelijks uur met een gouden randje waarin er op een Pameijer-locatie wordt voorgelezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit keer werd het met recht een uur met een gouden randje. Met koffie, cake, vrolijkheid, een prachtig lenteverhaal over vriendschap, een tas vol zonnebrillen én… bezoek van de burgemeester.

Bekijk details van Burgemeester bezoekt Gouden Uurtje

• Win kaartjes voor Woezel en Pip in het Isala

21 maart 2019

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen, en met de gratis BoekStart app wordt dat nog makkelijker - en leuker! Extra leuk is, dat je jouw voorleesmoment ermee kunt vastleggen én daarmee nu kans maakt op twee gratis kaartjes voor de Woezel en Pip voorstelling op zondag 14 april in het Isala Theater.

Bekijk details van Win kaartjes voor Woezel en Pip in het Isala

• 25% korting met je Rotterdampas

21 maart 2019

Wil je lid worden van de bibliotheek en heb je een Rotterdampas dan kun profiteren van 25% korting op het standaardabonnement. Heb je al een standaard abonnement? Kom dan 6 weken voorafgaand aan de nieuwe abonnementsperiode naar de bibliotheek. Dan geldt de korting met ingang van je nieuwe abonnementsjaar.

Bekijk details van 25% korting met je Rotterdampas

• Rumoer in de bieb!

20 maart 2019

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 maart kregen leerlingen van het Comenius College, het IJsselcollege en Accent Capelle weer de gelegenheid om kennis te maken met het culturele aanbod van Capelle aan den IJssel, tijdens Cultuurshock. Ook in de bibliotheek!

Bekijk details van Rumoer in de bieb!

• Voor wie houdt van schrijven!

13 maart 2019

Vrijdag 29 maart a.s. is er weer Schrijfcafé in Bibliotheek Capelle Centrum, van 10:15 tot 12:15 uur. Ben jij er ook bij? Meld je gauw aan en laat je inspireren, informeren en kom lekker met elkaar schrijven. Het mooiste wat er is, toch!

Bekijk details van Voor wie houdt van schrijven!

• Nederlandse Kinderjury

13 maart 2019

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

Bekijk details van Nederlandse Kinderjury

• Schrijvers op bezoek tijdens de Boekenweek

26 februari 2019

Van 23 t/m 31 maart 2019 is het weer Boekenweek en ín die week is schrijver Jan Siebelink te gast in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, en keert Jan Brokken terug in het Van Cappellenhuis voor een concertlezing omtrent zijn nieuwste, met lovende kritieken onthaalde boek "De Rechtvaardigen".

Bekijk details van Schrijvers op bezoek tijdens de Boekenweek

• Romeins fort bouwen met Minecraft

12 februari 2019

Op maandag 27 februari van 14:00 tot 16:00 uur kan iedereen tussen de 9 en 12 jaar weer komen Minecraften in de bieb. In Bibliotheek Krimpen, aan de leestafel in de ontmoetingsruimte van de Tuyter, ga je je eigen Romeinse fort bouwen!

Bekijk details van Romeins fort bouwen met Minecraft

• Pizza met pa in het KinderLab

12 februari 2019

Nog niets te doen in de voorjaarsvakantie? Meld je dan aan voor Mijn vader is de beste! Op donderdag 28 februari van 15.00-17.00 uur kunnen jij en je vader samen aan de slag in het KinderLab. Er wordt verse tomatensoep en speciale ‘pizza van pa’ gemaakt die daarna natuurlijk ook samen wordt opgegeten.

Bekijk details van Pizza met pa in het KinderLab

• Met de greenscreen in je eigen tekening!

7 februari 2019

Dinsdag 26 februari kun je jezelf middels een greenscreen in je eigen kunstwerkje toveren. Je gaat dus eerst crea aan de slag en dan laten we jou in je op papier gecreëerde wereld verschijnen. Hoe? Dat vertellen we de 26e allemaal! Meld je gauw aan, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bekijk details van Met de greenscreen in je eigen tekening!