• Bibliotheek start beginnende lezers leesclub

24 oktober 2018

Woensdag 31 oktober 2018 start de Leesclub, een gratis wekelijkse bijeenkomst voor maximaal tien volwassenen die beter willen begrijpen wat zij lezen en zo ook graag met meer plezíer zouden willen lezen. Het startniveau is A1. De bijeenkomsten duren van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Bekijk details van Bibliotheek start beginnende lezers leesclub

• ‘Taaltoppers’ op de radio

23 oktober 2018

Woensdagmiddag om 14:00 uur was het zover, de Taaltoppers interviewden wethouder Ans Hartnagel: live, op de radio! En wat deden ze het goed. Ze ondervroegen de wethouder kundig en informeerden bijvoorbeeld naar wat zij wil bereiken en wat de wethouder voor kinderen doet.

Bekijk details van ‘Taaltoppers’ op de radio

• Klantenpanel onderzoek: Duurzaamheid

22 oktober 2018

In oktober 2018 heeft er een onderzoek plaats gehad onder bibliotheekpanelleden waarbij ‘duurzaamheid’ centraal stond.

Bekijk details van Klantenpanel onderzoek: Duurzaamheid

• Nederland Leest

22 oktober 2018

Nederland Leest. Eén maand, één thema.

Bekijk details van Nederland Leest

• Koken & verhalen met Abdelkader en zijn vrouw Saïda Benali

16 oktober 2018

Dinsdag 13 november a.s. komen Abdelkader en zijn vrouw Saïda Nadi-Benali koken in de bibliotheek aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. Ze zijn te gast van 11:00 tot 13:00 uur en de ochtend staat in het teken van verhalen en natuurlijk van lekker koken en samen eten! Meld je snel aan, want vol is vol.

Bekijk details van Koken & verhalen met Abdelkader en zijn vrouw Saïda Benali

• Bouw met minecraft je eigen kasteel

11 oktober 2018

Ben jij wel eens met Minecraft aan de slag geweest? Dan is deze workshop zeker iets van jou. Kom je eigen middeleeuwse kasteel bouwen in de bibliotheek in Krimpen!

Bekijk details van Bouw met minecraft je eigen kasteel

• Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen

4 oktober 2018

Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Dit webinar nodigt je uit om zelf stappen te maken zodat veranderen aangenaam wordt. Veranderen is een vaardigheid die je kunt trainen. En doorzetten loont!

Bekijk details van Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen

• Nationale Voorleeslunch 2018

4 oktober 2018

Vrijdag 5 oktober a.s. vindt de Nationale Voorleeslunch weer plaats. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls en zij zal dit voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum, tijdens de besloten lunch die Bibliotheek aan den IJssel aanstaande vrijdag organiseert. Tijdens de lunch is de bibliotheek natuurlijk gewoon open, maar de gelegenheid zelf is uitsluitend voor genodigden.

Bekijk details van Nationale Voorleeslunch 2018

• Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis

26 september 2018

Zondag 7 oktober om 14:00 uur vindt de prachtige familievoorstelling (4+) Toby's Alfabed van Theater de Winter plaats in het Van Cappellenhuis. Letters leren gaat spelenderwijs met het verhaal van Toby's Alfabed.

Bekijk details van Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis

• Geslaagd Open Huis

25 september 2018

Afgelopen zaterdag 22 september vond Open Huis Stadsplein 39 plaats. Dat werd een groot feest, met workshops, activiteiten, lekkernijen en muziek. Meer dan 1300 mensen bezochten het Open Huis tussen 11:00 en 15:00 uur. Jong en oud! Zichtbaar genoten zij van illustreren, greenscreenen, interviews, zingen en nog veel meer. Uiteraard was directeur-bestuurder Conny Reijngoudt aanwezig, de burgemeester – én kinderburgemeester! – kwam op bezoek, Radio Capelle maakte live radio tijdens het Open Huis en...