• Nederlandse Kinderjury

13 maart 2019

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

Bekijk details van Nederlandse Kinderjury

• Schrijvers op bezoek tijdens de Boekenweek

26 februari 2019

Van 23 t/m 31 maart 2019 is het weer Boekenweek en ín die week is schrijver Jan Siebelink te gast in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, en keert Jan Brokken terug in het Van Cappellenhuis voor een concertlezing omtrent zijn nieuwste, met lovende kritieken onthaalde boek "De Rechtvaardigen".

Bekijk details van Schrijvers op bezoek tijdens de Boekenweek

• Romeins fort bouwen met Minecraft

12 februari 2019

Op maandag 27 februari van 14:00 tot 16:00 uur kan iedereen tussen de 9 en 12 jaar weer komen Minecraften in de bieb. In Bibliotheek Krimpen, aan de leestafel in de ontmoetingsruimte van de Tuyter, ga je je eigen Romeinse fort bouwen!

Bekijk details van Romeins fort bouwen met Minecraft

• Pizza met pa in het KinderLab

12 februari 2019

Nog niets te doen in de voorjaarsvakantie? Meld je dan aan voor Mijn vader is de beste! Op donderdag 28 februari van 15.00-17.00 uur kunnen jij en je vader samen aan de slag in het KinderLab. Er wordt verse tomatensoep en speciale ‘pizza van pa’ gemaakt die daarna natuurlijk ook samen wordt opgegeten.

Bekijk details van Pizza met pa in het KinderLab

• Met de greenscreen in je eigen tekening!

7 februari 2019

Dinsdag 26 februari kun je jezelf middels een greenscreen in je eigen kunstwerkje toveren. Je gaat dus eerst crea aan de slag en dan laten we jou in je op papier gecreëerde wereld verschijnen. Hoe? Dat vertellen we de 26e allemaal! Meld je gauw aan, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bekijk details van Met de greenscreen in je eigen tekening!

• Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

7 februari 2019

Volgende week woensdag, 13 februari 2019, vindt van 15:00 tot 17:00 uur – alweer voor de 26e keer! – de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Onze regionale topvoorlezers zullen van zich laten horen in de theaterzaal in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. 8 kandidaten zijn reeds schoolkampioen geworden en zij strijden om de volgende stap: naar de provinciale finale in Rotterdam!

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

• De Week van de Leesclub

29 januari 2019

Wist je dat... het de Week van de Leesclub is? Doel van deze campagne is het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. En vanmorgen om 10:15 uur organiseren we in Bibliotheek Capelle Centrum daarom samen met Stichting Senia een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesclub Nederlandse en vertaalde literatuur. Aanmelden hoeft niet, kom gerust langs!

Bekijk details van De Week van de Leesclub

• Nationale Voorleesdagen 2019

17 januari 2019

Van 23 januari t/m 2 februari 2019 is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen, in het leven geroepen om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Kinderen worden (altijd!) gratis lid van de bieb, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen ze dit jaar ook nog een 'Een huis voor Harry' vingerpopje cadeau. Hoe leuk is dat!

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2019

• Voorstelling Maaike Kaptein

9 januari 2019

Op 24 en 31 januari 2019 is poppenspeelster Maaike Kaptein weer te gast in de bibliotheek, dit keer in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Zij verzorgt een leuke, gratis voorstelling voor de allerkleinsten: 'Er kan nog meer bij', gebaseerd op het boek van Dieter en Ingrid Schubert.

Bekijk details van Voorstelling Maaike Kaptein

• Krimpense voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar

13 december 2018

Op 7 december jl. – Nationale Vrijwilligersdag – is Esther Littel uit Krimpen aan den IJssel voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar. Zij verdient de VoorleesExpress Heldspeld omdat zij zich al sinds de start van dit initiatief actief inzet binnen vele gezinnen.

Bekijk details van Krimpense voorgedragen als VoorleesExpress vrijwilliger van het jaar