• Muziek in de Bibliotheek

27 november 2015

Passie voor de piano? Jouw talent delen met anderen?

Bekijk details van Muziek in de Bibliotheek

• Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld

18 november 2015

Transformatie op komst: van uitleenpunt tot ‘People’s Palace’ Waarnemend-directeur van Bibliotheek aan den IJssel, Conny Reijngoudt, volgt voormalig directeur Irmgard Reijntjes op. Haar eigentijdse, open en verbindende kwaliteiten zal zij, samen met haar jarenlange ervaring in het management van de Bibliotheek, inzetten voor een Bibliotheek met een duidelijke focus.

Bekijk details van Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld

• Vaders opgelet

18 november 2015

Van 16 t/m 22 november is het Vaderweek. Leen een boek en lees vanavond 15 minuten voor. Leesplezier voor vader én kind! Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm.

Bekijk details van Vaders opgelet

• Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

29 oktober 2015

Donderdag 17 december is de laatste dag dat het Servicepunt geopend is. In de kerstvakantie wordt het punt ingericht als Kinderbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

• Vacature vrijwilligers Taalpunt

29 oktober 2015

In Bibliotheek Capelle Centrum is een Taalpunt gevestigd, een samenwerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Taalcoaching, ROC Zadkine, VluchtelingenWerk Maasdelta, VoorleesExpress aan den IJssel, de Lions en Buurtkracht. Het Taalpunt is een centrale plek waar mensen met een taalachterstand terechtkunnen voor advies over en hulp bij taalvragen.

Bekijk details van Vacature vrijwilligers Taalpunt

• Nieuwe tarieven 2016

28 oktober 2015

In 2016 hanteert de Bibliotheek nieuwe tarieven. En ben je 17 jaar of jonger, dan word je gratis lid!

Bekijk details van Nieuwe tarieven 2016

• Kinderboekenweek

21 september 2015

Thema van de Kinderboekenweek is: natuur, wetenschap en techniek onder het motto: raar, maar waar!

Bekijk details van Kinderboekenweek

• Nieuwe bibliotheekpassen

14 september 2015

Om onze leden in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn gaat de Bibliotheek alle bibliotheekpassen vervangen.

Bekijk details van Nieuwe bibliotheekpassen

• De Bibliotheek krijgt een TaalPunt

9 september 2015

Maandag 7 september 2015 was de officiële aftrap van het TaalPunt, Tijdens de kick off hebben alle leden van het Taalnetwerk Capelle aan den IJssel de samenwerking met een handtekening bekrachtigd. Als eerste tekende de wethouder Eric Faassen namens de gemeente Capelle aan den IJssel.

Bekijk details van De Bibliotheek krijgt een TaalPunt

• Nijntje-viert-feest koffer

1 september 2015

De Bibliotheek viert het hele jaar de 60e verjaardag van nijntje. Van september tot en met juni 2016 is er speciaal voor alle (bijna) 3-jarige leden een nijntje-viert-feest koffertje samengesteld. Nijntje wacht met open armen in het koffertje op jou! Kom je het feestkoffertje lenen?

Bekijk details van Nijntje-viert-feest koffer