• Nieuw: e-books abonnement

5 januari 2016

Wil je geen papieren boeken lenen, maar uitsluitend e-books. Dat kan met het e-books abonnement. Met het abonnement heb je direct toegang tot duizenden e-books. Het abonnement kost € 42,00 per jaar.

Bekijk details van Nieuw: e-books abonnement

• 2016 is het Jaar van het Boek!

5 januari 2016

Natuurlijk: iedere dag, elk jaar, verdient het boek aandacht. En het is precies het punt dat in 2016 wordt gemaakt. Boeken verrijken ons leven.

Bekijk details van 2016 is het Jaar van het Boek!

• Aangepaste openingstijden

27 november 2015

Tijdens de feestdagen zijn de openingstijden van de Bibliotheek aangepast.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden

• Muziek in de Bibliotheek

27 november 2015

Passie voor de piano? Jouw talent delen met anderen?

Bekijk details van Muziek in de Bibliotheek

• Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld

18 november 2015

Transformatie op komst: van uitleenpunt tot ‘People’s Palace’ Waarnemend-directeur van Bibliotheek aan den IJssel, Conny Reijngoudt, volgt voormalig directeur Irmgard Reijntjes op. Haar eigentijdse, open en verbindende kwaliteiten zal zij, samen met haar jarenlange ervaring in het management van de Bibliotheek, inzetten voor een Bibliotheek met een duidelijke focus.

Bekijk details van Nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel aangesteld

• Vaders opgelet

18 november 2015

Van 16 t/m 22 november is het Vaderweek. Leen een boek en lees vanavond 15 minuten voor. Leesplezier voor vader én kind! Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm.

Bekijk details van Vaders opgelet

• Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

29 oktober 2015

Donderdag 17 december is de laatste dag dat het Servicepunt geopend is. In de kerstvakantie wordt het punt ingericht als Kinderbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt 's-Gravenland wordt een Kinderbibliotheek

• Vacature vrijwilligers Taalpunt

29 oktober 2015

In Bibliotheek Capelle Centrum is een Taalpunt gevestigd, een samenwerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Taalcoaching, ROC Zadkine, VluchtelingenWerk Maasdelta, VoorleesExpress aan den IJssel, de Lions en Buurtkracht. Het Taalpunt is een centrale plek waar mensen met een taalachterstand terechtkunnen voor advies over en hulp bij taalvragen.

Bekijk details van Vacature vrijwilligers Taalpunt

• Nieuwe tarieven 2016

28 oktober 2015

In 2016 hanteert de Bibliotheek nieuwe tarieven. En ben je 17 jaar of jonger, dan word je gratis lid!

Bekijk details van Nieuwe tarieven 2016

• Kinderboekenweek

21 september 2015

Thema van de Kinderboekenweek is: natuur, wetenschap en techniek onder het motto: raar, maar waar!

Bekijk details van Kinderboekenweek