• Daantje Nelis lokale 'voorleeskampioen'

16 februari 2016

De Nationale Voorleeswedstrijd is weer gestart. Het is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Tien kandidaten van verschillende basisscholen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel streden om de titel lokale ‘voorleeskampioen’.

Bekijk details van Daantje Nelis lokale 'voorleeskampioen'

• Boek vol passie voor een goed doel

6 februari 2016

Op zaterdag 13 februari organiseert Bibliotheek aan den IJssel in samenwerking met Capelse schrijvers een presentatie van de nieuwe verhalenbundel ‘Passie aan de IJssel’.

Bekijk details van Boek vol passie voor een goed doel

• Voorjaarsvakantie

1 februari 2016

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn Kinderbibliotheek-Servicepunt Schollevaar en Kinderbibliotheek 's-Gravenland gesloten.

Bekijk details van Voorjaarsvakantie

• Liefdesslotjes in de Bibliotheek

27 januari 2016

Je kent ze vast bruggen die versierd zijn met ontelbare slotjes. De verhalen achter die slotjes gaan vaak over de liefde en wat is er toepasselijker dan een mooie liefdesslotjesactie die van start gaat op de dag der liefde?

Bekijk details van Liefdesslotjes in de Bibliotheek

• Nieuw beleidsplan

26 januari 2016

'Visie en focus' dat is het motto van ons nieuwe beleidsplan 2016-2108.

Bekijk details van Nieuw beleidsplan

• Gerda Havertong opent het Taalpunt in de Bibliotheek

26 januari 2016

Actrice en zangeres Gerda Havertong hoorde als jong meisje dat haar oma niet kon lezen en schrijven. "Daar schrok ik van! Mijn oma was juist degene die mij prachtige verhalen vertelde en mij liedjes leerde". De oma van Gerda Havertong heeft nooit de kans gekregen om naar school te gaan. Laaggeletterdheid begint vaak al op jonge leeftijd tijd. Het is meestal pas later dat we er achter komen dat iemand niet goed kan lezen of schrijven.

Bekijk details van Gerda Havertong opent het Taalpunt in de Bibliotheek

• Feestelijke opening Kinderbibliotheek

19 januari 2016

Op woensdag 3 februari is Kinderbibliotheek ’s-Gravenland feestelijk geopend.

Bekijk details van Feestelijke opening Kinderbibliotheek

• Vacature medewerker programmering

17 januari 2016

De Stichting Bibliotheek aan den IJssel voert het bibliotheekwerk uit in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Een Bibliotheek in ontwikkeling met twee centrale vestigingen, twee servicepunten, een Bibliotheek op maat in een verzorgingshuis en inmiddels op tien basisscholen een Bibliotheek op school.

Bekijk details van Vacature medewerker programmering

• Lezen kan overal. Lenen nu ook!

7 januari 2016

Gastlenen bij Bibliotheken in heel Nederland

Bekijk details van Lezen kan overal. Lenen nu ook!

• Nieuw: e-books abonnement

5 januari 2016

Wil je geen papieren boeken lenen, maar uitsluitend e-books. Dat kan met het e-books abonnement. Met het abonnement heb je direct toegang tot duizenden e-books. Het abonnement kost € 42,00 per jaar.

Bekijk details van Nieuw: e-books abonnement