Coronavirus

Bibliotheek aan den IJssel heeft besloten om tot 1 juni al haar vestigingen te sluiten. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd of worden uitgesteld.

• Lezen kan je nu zoveel brengen

2 april 2020

Ook via #ikleesthuis aldus Conny Reijngoudt

Bekijk details van Lezen kan je nu zoveel brengen

• Taalcoaching op afstand

2 april 2020

Taalcoaching geeft meerdere digitale mogelijkheden om toch contact te houden met hun taalleerlingen.

Bekijk details van Taalcoaching op afstand

• Actief met media

30 maart 2020

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen geeft expert mediaopvoeding Denise Bontje tips om in tijden van Corona bewust met media aan de slag te gaan. Ze bedacht een handige tool om de week door te komen met én zonder media.

Bekijk details van Actief met media

• 'Anne Frank' vlogt in nieuwe YouTube-serie

30 maart 2020

Wat als Anne, in plaats van een dagboek, een camera had? Ontdek het in de nieuwe YouTube serie van de Anne Frank Stichting: het Anne Frank Videodagboek.

Bekijk details van 'Anne Frank' vlogt in nieuwe YouTube-serie

• Huisarrest

30 maart 2020

Een online verhalenserie over kinderen die in quarantaine moeten vanwege een virus. Geschreven en voorgelezen door tien Schoolschrijvers.

Bekijk details van Huisarrest

• WhatsApp met het KinderLab

30 maart 2020

Heb je behoefte aan advies of een luisterend oor? Het KinderLab Capelle heeft een bel en WhatsApp spreekuur!

Bekijk details van WhatsApp met het KinderLab

• Media Ukkie Dagen

27 maart 2020

Je kunt de campagne online vanuit huis volgen.

Bekijk details van Media Ukkie Dagen

• Tekenen voor senioren

26 maart 2020

Bewoners en Krimpenwijzer hebben samen het initiatief genomen om een tekenactie te beginnen. Doe je mee? Het kan tot 6 april. Op de Facebookpagina van KrimpenWijzer staat waar je je tekening kunt inleveren

Bekijk details van Tekenen voor senioren

• Deze musea kun je virtueel bezoeken

23 maart 2020

Er is een manier om je cultuurhonger toch te stillen in deze vreemde tijd: veel musea in binnen- en buitenland kun je virtueel bezoeken.

Bekijk details van Deze musea kun je virtueel bezoeken

• Voorleeshoek nu voor iedereen

23 maart 2020

De Voorleeshoek biedt het gebruik van de website en app tijdelijk drie weken gratis aan voor alle kinderen in Nederland.

Bekijk details van Voorleeshoek nu voor iedereen