Actueel

Coronavirus

Bibliotheek aan den IJssel heeft besloten om tot 1 juni al haar vestigingen te sluiten. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd of worden uitgesteld.

Resultaat 121 - 130 (van 263)

 • Leren voor je examen? In de bibliotheek natuurlijk!

  12 april 2018

  De examens staan zo langzamerhand weer voor de deur. Voor wie niet thuis kan of wil leren, is er een hartstikke goed alternatief: de bibliotheek! Of je nu alleen of samen wilt studeren, Bibliotheek Capelle Centrum heeft mooie tafels om aan te werken, studieplekken en relaxte zithoeken waar jij het je, samen met je boeken, lekker gemakkelijk kunt maken.

  Bekijk details van Leren voor je examen? In de bibliotheek natuurlijk!

 • Shakespeare op Ibiza, in de bibliotheek

  12 april 2018

  Midzomerdagdroom heet de nieuwe productie die Stichting Turf op de planken brengt in Theater Swanla, met op 25 mei 2018 een unieke proefvoorstelling in Bibliotheek Capelle Centrum! Het stuk is een eigentijdse bewerking van de klassieker A Midsummer Night’s Dream van William Shakespeare. Deze romantische komedie verscheen in 1600 en is bijna het enige stuk dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

  Bekijk details van Shakespeare op Ibiza, in de bibliotheek

 • Comeniuslezing

  12 april 2018

  Na een voorronde geselecteerde leerlingen van het Comenius college houden op dinsdag 17 april a.s. hún Comeniuslezing in de Bibliotheek. Kom ook, moedig ze aan, zie wie de winnaar wordt en geniet van 5 gratis lezingen.

  Bekijk details van Comeniuslezing

 • Geslaagd lijsttrekkersdebat Krimpen

  11 maart 2018

  Gisteravond vond het lijsttrekkersdebat plaats in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De opkomst was boven verwachting en de sfeer was even goed. Er werd vurig gedebatteerd, met respect voor elkaar én aandacht voor helder taalgebruik. De winnende lijsttrekker, zo besloot de jury, was Wouter van Blanken (GroenLinks).

  Bekijk details van Geslaagd lijsttrekkersdebat Krimpen

 • Week van het geld 2018

  8 maart 2018

  Van 12 t/m 16 maart vindt de Week van het geld plaats, om kinderen te helpen beter om te gaan met geld. Want door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

  Bekijk details van Week van het geld 2018

 • Vragenlijst openingstijden

  6 maart 2018

  Bibliotheek aan den IJssel gaat starten met een nieuwe beleidsperiode. We denken onder andere na over het aanpassen van de openingstijden van Bibliotheek Capelle Centrum. Graag willen we onze leden bij dit proces betrekken.

  Bekijk details van Vragenlijst openingstijden

 • Nieuw Filmbieb

  6 maart 2018

  Leen je favoriete films of serie via je eigen bibliotheek op Filmbieb!

  Bekijk details van Nieuw Filmbieb

 • Boekenweek 2018

  28 februari 2018

  De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Van de diepste zielenroerselen in de menselijke natuur tot aan de kleinste stadsnatuur. Als Moeder Natuur is zij de oorsprong van het leven. We worden overweldigd door haar grootsheid of voelen ons geborgen in haar rust. We zetten haar naar de hand of strijden om haar behoud. ‘En toch is alles wat we doen natuur’, schreef Leo Vroman. Zijn dichtregel is motto bij het thema van de Boekenweek...

  Bekijk details van Boekenweek 2018

 • De Nederlandse Kinderjury 2018

  28 februari 2018

  Hij staat weer voor de deur: De Nederlandse Kinderjury. De campagne is – in 1988 alweer! – in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met nieuwe boeken en hen te enthousiasmeren tot meer én kritisch lezen. Het middel is de stemperiode, waarin zij actief aan de slag kunnen om hun favoriet te vinden en daarop te stemmen. Zo is elk kind jurylid, want zij beslissen welke boeken van vorig jaar volgens hen het beste zijn.

  Bekijk details van De Nederlandse Kinderjury 2018

 • 'Klim op de zeepkist!' op Internationale Vrouwendag

  22 februari 2018

  Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Het thema voor 2018 is Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig #wijzijngelijkwaardig. Op initiatief van Çilay Özdemir, kandidaat-raadslid van D66, organiseert de bibliotheek op 8 maart 2018 in de bibliotheek aan het Stadsplein het podium ‘Klim op de zeepkist!’. Raadsleden en kandidaat-leden van de gemeente Capelle aan den IJssel zullen zich uitspreken omtrent dit thema. Het publiek praat natuurlijk mee.

  Bekijk details van 'Klim op de zeepkist!' op Internationale Vrouwendag