Duurzaamheid

In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week van de Duurzaamheid. Een initiatief vanuit de gemeente, in samenwerking met allerlei partners. Een week lang, vanaf de Nationale Dag van de Duurzaamheid worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. In 2018 was de week van 10 oktober t/m 17 oktober.

 

Doe 's duurzaam, ruil een boek!

Op zaterdag 18 mei 2019 kun je in de Tuyter en op buitenlocaties in Krimpen aan den IJssel terecht voor workshops, lezingen, proeverijen, muziek en theater rondom duurzaamheid. Want een duurzame leefstijl begint bij je verwonderen! Bibliotheek aan den IJssel doet ook mee, met een boekenruilbeurs waar je jouw oude boek(en) omruilt voor nieuwe. Duurzaam, dat doe je samen, toch! Bekijk het programma en laat je inspireren op 18 mei a.s.

Programma en inschrijven workshops

Boeken over duurzaamheid

alle titels

Klantenpanel onderzoek: Duurzaamheid

In oktober 2018 heeft er een onderzoek plaats gehad onder bibliotheekpanelleden waarbij ‘duurzaamheid’ centraal stond.

Kijk wat leden van de bibliotheek zeggen over duurzaamheid.

Wonen zonder aardgas

In 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn. Is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel nog aan te bevelen? Of is het slimmer om nu al (stapsgewijs) te kiezen voor duurzame verwarming?

Slimme innovaties

Het aandeel duurzame elektrische energie in de totale energievoorziening neemt de komende jaren sterk toe. Bovendien is het zo dat steeds meer partijen energie gaan leveren. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beheer en distributie.  

Mobiliteit

Met lopen of fietsen gebruik je alleen energie van jezelf. Duurzamer kan niet. Bij transport van mensen en materialen komt CO2 vrij. CO2 is een van de veroorzakers van de opwarming van de aarde.
 

Werkstuk of spreekbeurt?

Het lastige is dat plastic niet uit zichzelf afbreekt. Als je een boterhamzakje in het bos laat slingeren, dan kan het er over honderd jaar nog steeds liggen. Om van plastic afval af te komen, kun je het dus niet ergens op een vuilnisbelt gooien

Wat te doen met al dat plastic