Topstuk: een foto van mijn opa en oma

Robin Sinay over haar topstuk: Het is momenteel nog het enige wat ik in bezit heb van mijn opa en oma. Als ik naar deze foto kijk denk ik aan ze. Men zegt ook vaak je hebt de felheid van je opa (van een Sinay), maar je lijkt vooral op je oma. Deze foto is echter ook een belangrijke herinnering aan niet alleen mijn opa en oma maar ook aan waar wij vandaan komen en onze geschiedenis. Ik ben een halfbloedje, hierdoor heb ik dus ook veel Nederlandse dingen meegekregen (waarschijnlijk zelfs meer Nederlandse dingen dan Molukse). Dit is mijn herinnering aan wat ik nog meer ben en wat ik niet mag vergeten, het is een deel van mij. Het doorgeven van de Molukse kennis en geschiedenis aan mijn toekomstige kinderen vind ik dan ook erg belangrijk. Waar mijn opa en nog vele andere ouderen voor gevochten hebben mag niet vergaan en vergeten worden. 

Biografie

Ik ben 22 jaar oud en woon momenteel nog met mijn moeder en broer thuis. Mijn moeder Monique is nu 54 jaar en mijn oudere broer Elwin is momenteel 26.
Mijn interesses liggen bij sporten en dan voornamelijk dans. Dit laatste is tevens ook mijn werk wat ik met veel plezier doe. Naast het dansen probeer ik zoveel mogelijk mezelf te trainen in de sportschool.

Ik ben van de 3e generatie Molukkers. Als ik me niet vergis zijn mijn opa en oma na de overtocht in kamp Well beland. Volgens mij is mijn vader ook in dit kamp geboren, dit durf ik echter niet met zekerheid te zeggen. Hierna is mijn opa met mijn oma verhuist naar Krimpen aan den IJssel, maar wel buiten de Molukse wijk.

Eerlijk gezegd kom ik niet vaak in de Molukse wijk ik ben tevens ook buiten de Molukse wijk opgegroeid. Ik heb weinig echte familie hier, laat staan in de Molukse wijk. Ik ging voornamelijk naar de Molukse wijk in Leerdam, maar wanneer ik naar de wijk kom in Krimpen aan den IJssel begint iedereen wel over mijn opa Benja Sinay. Hij was een man die geregeld in de wijk kwam voor een beetje kaarten of een drankje. Men heeft ook altijd wel een leuk verhaaltje klaar over sommige acties van mijn opa, altijd wel grappig om te horen.

Robin Sinay