Never ending story

Schrijf mee aan ‘Het Slot van Capelle’

‘Het Slot van Capelle’, een verhaal dat niet eindigt. Het is een fantasieverhaal met historische feiten over het Slot van Capelle erin verweven, waaraan iedereen kan meeschrijven.

Spelregels

 • Het onderwerp is het Slot van Capelle
 • Het is een fictioneel verhaal met als basis de feiten van het Slot van Capelle
 • Het volgende stuk moet minstens één personage meenemen uit één van de voorgaande delen en aansluiten bij één van de voorgaande verhaallijnen
 • Het verhaal mag niet beëindigend worden
 • De omvang van het verhaal minimaal een pagina maximaal 10 pagina’s
 • De auteur moet afstand van de rechten doen en het verhaal mag gepubliceerd worden op de website van de bibliotheek

De bibliotheek bekijkt de verhalen tekstueel en behoudt het recht verhalen niet te publiceren. Wil je bijdrage leveren? Mail het verhaal neer Hetti Koster: h.koster@bibliotheekaandenijssel.nl

De Capelse schrijver Arie Mudde heeft het eerste hoofdstuk geschreven. Je krijgt de mogelijkheid verder te schrijven aan het verhaal, waardoor Capelle samen een verhaal schrijft. Dit verhaal zal niet een weergave van de werkelijkheid zijn, maar gebruikt alleen historische feiten om het verhaal een basis te geven. Je mag zelf een verhaal bedenken, maar je kunt ook een bestaande ervaring proberen te verwerken in het verhaal. Alles mag zolang maar minstens één personage uit de voorgaande verhalen er in voorkomt zo dat het verhaal, een verhaal blijft.

 • Proloog

  26 september 2013

  Dirk-Jan woonde achter het Slotplein. Zijn woning stond in een kleine wijk waarop de gemeente het stempel had gedrukt van beschermd dorpsgezicht. Hij had al een tijdje een conflict met de gemeente, omdat toestemming voor een aanbouw achter zijn huis erg lang op zich liet wachten. Bij zijn aanvraag had hij tekeningen van de serre gedaan, maar de gemeente vond dat de gebruikte materialen bij de uitstraling van de buurt moesten passen. Dat was het nadeel als bewoner van een historisch pand.

  Bekijk details van Proloog

 • Slot (Hi)story

  21 februari 2016

  Het was een mooie zaterdag in juni. Sjoerd had vrij. In de krant had hij gelezen dat het dief- en duifhuisje open was en dat er in het Slotpark een rondleiding werd gehouden. Hij was bezig om een hoop troep op zijn zolder op te ruimen. Maar eigenlijk had hij daar al lang genoeg van. Toen Anna hem naar beneden riep voor de koffie, stelde hij haar dan ook voor om ’s middags naar het Slotpark te gaan.

  Bekijk details van Slot (Hi)story

 • Twee lijken, veel vragen

  23 november 2015

  Er was iets geknakt in Jacob. Zijn lieve Izabel was er niet meer. Hij huilde zachtjes voor zich uit. Aert wilde met hem naar de schout, maar daar was Jacob nog helemaal niet aan toe. Hij wilde zelfs het liefste in een hoekje blijven liggen en langzaam doodgaan. Hij zag geen licht meer, alleen maar duisternis.

  Bekijk details van Twee lijken, veel vragen

 • Het keukenmeisje

  22 november 2015

  ´Wacht even. Voordat je weggaat, ik heb nog wat voor jou.´ De keukenmeid, die Izabel heette, veegde haar handen aan haar schort af, pakte een halfje roggebrood en een grote worst van de tafel en gaf die aan Aert. ´Ontbijt. Voor jou en Jacob.´ ´Dank je wel, Izabel. Wat attent en lief van jou.´ ´Graag gedaan, Aert,´ zei Izabel.

  Bekijk details van Het keukenmeisje