Online veiligheid

Veilig en bewust online. De maanden maart en april staan in het teken van online veiligheid

We zijn meer online dan ooit. Om veilig te kunnen internetten moet je weten wat de risico’s zijn. Wat is spam of phishing mail? Hoe maak je een veilig, wachtwoord aan? Kortom, hoe houd je jouw gegevens en online leven veilig en privé? Wat kan je daar zelf aan doen?

De bibliotheek helpt!

Neem contact op met de bibliotheek als je graag antwoorden wilt op deze of andere vragen.

Bel op maandag of dinsdag tussen 10:00-12:00 met 010 450 32 44. Een team van deskundige collega's en vrijwilligers staat met advies voor je klaar om het online veiliger voor je te maken.

Kijken: webinar Online veiligheid en privacy

Luisteren: podcast Veilig online

Esther Mieremet van veiliginternetten.nl is te gast bij SeniorWeb. Wat is nou een goed wachtwoord? Wat moeten we weten over software-updates? En waarom is een back-up noodzakelijk? Beluister de podcast en je bent helemaal op de hoogte.

Online veiligheid en privacy-quiz

Test je kennis met de door SeniorWeb opgestelde quiz.

Start de quiz

Handige websites

Veilig internetten onderweg

Oost, west, thuis best: die uitdrukking geldt zeker voor internetten. Maar we zitten nu eenmaal niet altijd thuis op de bank en willen ook buiten de deur kunnen internetten. Waar let je op onderweg?

Toolbox veilig online

Bits of Freedom heeft een Toolbox gemaakt vol adviezen en tools. Je kunt zoeken op onderwerp, naar een specifieke app of dienst, of op platform.  

Veilig Internetten

Veilig internetten is een website waar je tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat je kunt doen en laten om veilig te internetten.

Boeken over online veiligheid

Meer titels

Je deelt meer dan je weet

Elke app heeft een prijs

Heb jij iets te verbergen?