Duurzaamheid

Week de Duurzaamheid 4 t/m 8 oktober

In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week de Duurzaamheid. Een initiatief van de gemeente in samenwerking met allerlei partners, waaronder de bibliotheek.

Activiteiten in de Week van de Duurzaamheid

Werkstuk of spreekbeurt?

Het lastige is dat plastic niet uit zichzelf afbreekt. Als je een boterhamzakje in het bos laat slingeren, dan kan het er over honderd jaar nog steeds liggen. Om van plastic afval af te komen, kun je het dus niet ergens op een vuilnisbelt gooien

Wat te doen met al dat plastic

Wonen zonder aardgas

In 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn. Is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel nog aan te bevelen? Of is het slimmer om nu al (stapsgewijs) te kiezen voor duurzame verwarming?

Slimme innovaties

Het aandeel duurzame elektrische energie in de totale energievoorziening neemt de komende jaren sterk toe. Bovendien is het zo dat steeds meer partijen energie gaan leveren. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beheer en distributie.  

Mobiliteit

Met lopen of fietsen gebruik je alleen energie van jezelf. Duurzamer kan niet. Bij transport van mensen en materialen komt CO2 vrij. CO2 is een van de veroorzakers van de opwarming van de aarde.